ACTUALITATE 27 martie 2009

Primarii maghiari din Har-Cov se întâlnesc cu românii din Ungaria

de Covasna Media | 785 vizualizări

Preşedinţii Consiliilor Judeţene (CJ) Covasna şi Harghita, Tamas Sandor şi Borboly Csaba, alături de mai mulţi primari maghiari din cele două judeţe, vor participa pe 2 aprilie la o întâlnire cu şeful Republicii Ungare, Solyom Laszlo, la invitaţia acestuia din urmă.

Deşi o parte a presei româneşti a vehiculat faptul că discuţiile de la Budapesta vor aborda şi tema autonomiei Ţinutului Secuiesc, primarul municipiului Sfântu Gheorghe, Antal Arpad, nu a oferit niciun detaliu în acest sens. Edilul a declarat joi că nu va dezvălui presei ce anume vor cuprinde discuţiile cu preşedintele Solyom Laszlo, pentru că nu se doreşte ca acesta să afle din presă despre subiectele ce vor fi abordate.

Antal Arpad a dezvăluit însă că această vizită va fi folosită şi în scopul unei întâlniri cu reprezentanţi ai românilor din Ungaria, în prezent lucrându-se la contactarea acestora în vederea stabilirii detaliilor respectivei întâlniri.

„Dorim să ne întâlnim şi cu reprezentanţii românilor din Ungaria, să avem o discuţie cu românii din Ungaria (…). Vrem să dicutăm cu ei şi să vedem cum sunt relaţiile dintre români şi maghiari în Ungaria, să vedem care sunt drepturile pe care le au românii din Ungaria, cum se simt ei acolo, cât de mândri se simt că sunt cetăţeni maghiari”, a explicat Antal Arpad.

Şefii CJ Covasna şi Harghita, alături de mai mulţi primari maghiari de oraşe şi municipii din cele două judeţe, au fost invitaţi, la începutul lunii martie, de către preşedintele ungar Solyom Laszlo, într-o vizită în Ungaria. Întâlnirea celor din Covasna şi Harghita cu şeful Statului ungar va avea loc la Sandor Palota (Palatul Sandor) din Budapesta, unde se află birourile şi reşedinţa oficială a preşedintelui ungar.

Monica Rizea

Teme articol: români primari Ungaria
Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 2

Adaugă comentariu
Marius, 30 martie 2009
Si crezi ca Csinta Samu ar fi (fost)mai bun?
dan, 29 martie 2009
1.pai romanii din Ungaria,sunt doar sub titulatura,aia au fost deja dezromanizati,si nu cred ca se simt mai romani,decat "romanii" din HARCOV 2.primarul acestui municipiu ,A.A. ,este mai parsiv si citeste integral
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.