ACTUALITATE 12 martie 2010

Primarii covăsneni, instruiţi pe infrastructură agricolă şi forestieră

de Covasna Media | 312 vizualizări

Centrul Regional Plăţi pentru Dezvoltare Rurală şi Pescuit (CRPDRP) 7 Centru a fost reprezentat de către Ana Goia Mocan în cadrul unei întâlniri pe care prefectul de Covasna, Gyorgy Ervin, a avut-o cu primarii din judeţ, în vederea instruirii acestora cu privire la problemele de finanţare în infrastructura agricolă şi forestieră.

Potrivit Anei Goia Mocan, pe 15 martie va fi lansată o nouă componentă infrastructurală pentru agricultură şi silvicultură, suma totală alocată României în cadrul acestui program fiind de 90 milioane de euro pentru agricultură şi 60 de milioane de euro pentru silvicultură. Solicitanţii eligibili trebuie să îndeplinească condiţii precum deţinerea drumurilor în proprietatea, amenajament silvic în termen de valabilitate, documentaţie întocmită de către o firmă specializată, atestată prin ordinul 576/2009 şi certificat de urbanism corect întocmit.

Reprezentantul CRPDRP 7 Centru a subliniat că primarii trebuie să fie atenţi inclusive la poduri, pereţi de sprijin şi alte componente, atunci când este modernizat un drum, finanţarea neputând fi integrală decât în cazul în care drumurile vor fi de utilitate publică.

Ana Goia Mocan a mai arătat că acele comune care nu îndeplinesc criteriile de eligibilitate în prezent pot aplica pentru proiect în sesiunea din octombrie 2010, moment la care concurenţa va fi, însă, probabil mai mare.

Monica Vajna

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.