ACTUALITATE 9 noiembrie 2009

Primăria Vâlcele vrea să cumpere staţiunea

de Covasna Media | 528 vizualizări
Majoritatea obiectivelor turistice de aici se află în paragină [singlepic=540,250,250,,left]Autorităţile locale din staţiunea Vâlcele i-au înaintat omului de afaceri braşovean Ioan Niculae o ofertă prin care îşi arată intenţia de a achiziţiona obiectivele turistice privatizate către SCTA Oltul acum cinci ani. Primarul comunei, Dumitru Marinescu, a declarat că suma solicitată de braşovean se ridică la 640.000 de lei, echivalentul a 150.000 de euro, bani pentru

Majoritatea obiectivelor turistice de aici se află în paragină

Autorităţile locale din staţiunea Vâlcele i-au înaintat omului de afaceri braşovean Ioan Niculae o ofertă prin care îşi arată intenţia de a achiziţiona obiectivele turistice privatizate către SCTA Oltul acum cinci ani. Primarul comunei, Dumitru Marinescu, a declarat că suma solicitată de braşovean se ridică la 640.000 de lei, echivalentul a 150.000 de euro, bani pentru care au şi fost făcute deja demersurile la Ministerul Turismului pentru alocarea unor sume.

Practic, Primăria vrea să recupereze hotelul, cantina, băile carbogazoase şi vilele dărăpănate în care nu s-a investit deloc de la achiziţionarea lor, şi ulterior să atragă fonduri pentru refacerea lor. Încet, încet, autorităţile locale din judeţ par să facă paşi atât la nivel de intenţie cât şi concret în recuperarea activelor privatizate către SCTA Oltul. Astfel, Consiliul Local Sf.Gheorghe a cumpărat până acum activele din staţiunea Şugaş-Băi, cu 310.000 euro, iar la Vâlcele se fac demersuri pentru recuperarea imobilelor de aici.

Ioan Niculae s-a arătat dispus să vândă şi Hotelul Bodoc, dar întrucât spune că a investit până acum peste 1 milion de euro în reabilitarea lui, nu este dispus că lase prea mult din preţ.

În Covasna omul de afaceri braşovean mai are active şi la Malnaş Băi, Turia şi Bixad.

Activele SCTA Oltul au fost cumpărate acum şase ani de Ioan Niculae pentru aproximativ 600.000 de euro.

Ana Sidon

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 1

Adaugă comentariu
ionica, 18 august 2011
ce demersuri bune ati facut cu statiunea vilcele ati dato la tigani sa o demoleze de ce? se apropie votarile si cei care pot fi manipulati sunt rromii.
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.