ACTUALITATE 7 aprilie 2020

Primăria Sfântu Gheorghe va folosi 2,8 milioane de lei pentru lupta împotriva COVID-19

de Daniela Luca | 781 vizualizări

Rectificarea bugetară a fost aprobată în ședința Consiliului Local 

Bugetul municipiului Sfântu Gheorghe a fost rectificat în cadrul ședinței extraordinare a Consiliului Local de vineri, 3 aprilie. Printre altele, în hotărâre se arată că o sumă de 2,8 milioane de lei va fi cheltuită pe combaterea virusului SARS-CoV-2. Totodată, 800.000 de lei, bani de la bugetul de stat, vor fi cheltuiți pentru cazarea și masa cetățenilor aflați în carantină. 

Bugetul municipiului Sfântu Gheorghe s-a majorat  cu 4,3 milioane de lei. Astfel, la secțiunea venituri s-au adăugat 3,5 milioane de lei – sumă provenită din contractele de finanțare încheiate în cadrul Programului Operațional Regional 2014-2020, iar 800.000 de lei este suma venită de la bugetul central în baza contractului încheiat cu Direcția de Sănătate Publică a județului Covasna pentru finanțarea cheltuielilor pentru carantină. 

Pe de altă parte, bugetul mai multor instituții s-a redus, iar acești bani vor fi redirecționați pentru lupta cu noul coronavirus, spune primarul municipiului Sfântu Gheorghe, Antal Árpád. Astfel, suma de 2,8 milioane de lei va fi cheltuită pe „bunuri și servicii pentru prevenirea infecției cu virusul COVID-19”, se arată în proiectul de hotărâre. 

 „S-au redus bugetele mai multor instituții. Mă refer aici la Teatrul «Tamási Áron», la Teatrul «Andrei Mureșanu», la Casa de Cultură «Kónya Ádám». Având în vedere faptul că tot ce înseamnă instituții de cultură în acest moment nu funcționează și având în vedere că sunt o serie de evenimente care nu vor mai avea loc, de la Zilele Orașului, până la Galopiada Secuiască, dar și alte proiecte și programe pe care am dorit să le realizăm în această perioadă, iar aceste sume se ridică la peste 2 milioane de lei, am decis să avem un buget de 2,8 milioane de lei pe care îl folosim pentru combaterea acestui virus, în funcție de ce necesități vom avea. Evident discutăm aproape zilnic și cu cei de la spital și l-am asigurat pe directorul spitalului că oricând are nevoie de fonduri, poate să se adreseze municipiului Sfântu Gheorghe și din această sumă de 2,8 milioane de lei oricând putem să alocăm o sumă, chiar de un milion de lei dacă au nevoie”, a declarat luni în cadrul unei conferințe de presă, primarul Antal Árpád.

Acesta a adăugat că la capitolul cheltuieli este trecută suma de 700.000 de lei, bani care vor fi cheltuiți pe modernizarea străzilor, iar conform proiectului, alți 530.000 sunt alocați Direcției de Asistență Socială „pentru a putea face față acelor nevoi și necesități care se nasc în această perioadă”, a mai punctat edilul. 

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.