ACTUALITATE 23 aprilie 2010

Primăria Sfântu-Gheorghe preia de la Romtelecom clădirea Poştei vechi

de Covasna Media | 783 vizualizări
Contractul, asupra căruia se discută încă, ar urma să fie încheiat pe o perioadă de zece ani, discuţiile concentrându-se în prezent pe modalitatea plăţii chiriei şi valoarea acesteia. 23apr2010-postaClădirea Poştei vechi din Sfântu Gheorghe va fi preluată de către Primărie, în baza unui contract de închiriere încheiat între aceasta şi Romtelecom. Contractul, asupra căruia se discută încă, ar urma să fie încheiat pe o perioadă de zece ani, discuţiile concentrându-se în prezent pe modalitatea plăţii chiriei şi valoarea acesteia. Primarul municipiului Sfântu-Gheorghe, Antal Arpad, a declarat că, după mai multe discuţii

Contractul, asupra căruia se discută încă, ar urma să fie încheiat pe o perioadă de zece ani, discuţiile concentrându-se în prezent pe modalitatea plăţii chiriei şi valoarea acesteia.

23apr2010-postaClădirea Poştei vechi din Sfântu Gheorghe va fi preluată de către Primărie, în baza unui contract de închiriere încheiat între aceasta şi Romtelecom. Contractul, asupra căruia se discută încă, ar urma să fie încheiat pe o perioadă de zece ani, discuţiile concentrându-se în prezent pe modalitatea plăţii chiriei şi valoarea acesteia.

Primarul municipiului Sfântu-Gheorghe, Antal Arpad, a declarat că, după mai multe discuţii şi negocieri, s-a ajuns foarte aproape de finalizarea unui contract care să permită o schimbare a situaţiei actuale în care se află fosta clădire a Poştei.

„Suntem foarte aproape de a finaliza contractul cu Romtelecom, care are în proprietate clădirea. Este vorba despre un contract de închiriere. Practic, dorim mutarea în această clădire a Biroului de taxe şi impozite al Primăriei şi Poşta, care în prezent este în clădirea fostului Hotel Hungaria. Am discutat şi cu cei de la Poştă, am inventariat necesităţile lor din acest punct de vedere, iar săptămâna următoare vom finaliza şi părţile tehnice ale contractului”, a declarat Antal Arpad, arătând că municipalitatea ar dori să cumpere clădirea fostului hotel, aflată în prezent în proprietatea Poştei Române.

Potrivit primarului, odată cu încheierea contractului cu Romtelecom, lucrările de renovare la clădirea fostei Poşte ar urma să fie iniţiate în această vară. Un deviz al Romtelecom, realizat în urmă cu doi ani cu privire la costurile de renovare ale clădirii fostei Poşte, arată că acestea s-ar ridica în jurul sumei de 600.000 de euro, însă Antal Arpad estimează un cost de renovare mai scăzut, prin unele modificări aduse ideii finale despre cum ar trebui să arate clădirea.

În ceea ce priveşte costurile contractului de închiriere, primarul a arătat că acesta va fi stabilit inclusiv în funcţie de investiţiile pe care municipalitatea le va face în renovarea clădirii aflate în proprietatea Romtelecom.

„Jumătate din investiţie va fi făcută de Primărie, iar jumătate de Romtelecom. Avem însă în acest moment o problemă juridică - să vedem dacă putem investi în această clădire, care nu este în proprietatea municipalităţii ci doar închiriată. Dacă răspunsul va fi că nu putem, atunci vom găsi o altă soluţie prin care vom plăti în avans chiria, Romtelecom urmând să suporte toate cheltuielile de renovare”, a mai explicat primarul, menţionând că, în acest moment, fosta clădire a Poştei nu este absolut deloc funcţională.

Fosta clădire a Poştei fost închisă în urmă cu aproape zece ani, când actualul Romtelecom şi-a schimbat sediul; în tot acest timp, nimeni nu s-a îngrijit de starea acesteia, starea de degradare fiind vizibilă şi afectând în mod negativ zona centrală a municipiului Sfântu-Gheorghe.

Monica Vajna

Teme articol: chirie Posta Veche Romtelecom
Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 3

Adaugă comentariu
hu, 23 aprilie 2010
De can trage timpul Posta Romana in cladirea Hotelul Hungaria,oare de ce? joc politic... Sa va costa cit se poata de cit... Daca sunteti caposi.
anonim, 23 aprilie 2010
600.000 de euro o renovare???????? hai sa fim seriosi ,faci vreo 3 vile cu banii aia nu cred ca pentru o renovare ar trebui mai mult de 30.000 de euro
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.