ACTUALITATE 26 iulie 2022

Primăria Sfântu Gheorghe lansează un program de reamenajare a spațiilor verzi din jurul blocurilor

de Covasna Media | 717 vizualizări

Asociațiile de proprietari pot solicita spații verzi proiectate de arhitecți peisagiști.

Primăria municipiului Sfântu Gheorghe lansează un program multianual de transformare și renovare a spațiilor verzi din zonele rezidențiale ale orașului, pentru care pot aplica asociațiile de proprietari. Scopul programului este de a crește numărul și estetica spațiilor verzi dintre blocuri, îmbunătățind astfel confortul locuitorilor. Termenul limită pentru depunerea cererilor este 16 august. 

Lucrările de înverzire a spațiilor din jurul blocurilor și planurile aferente, întocmite de arhitecți peisagiști, sunt finanțate de municipalitate, bugetul pentru acest an fiind de 1 milion de lei. De asemenea, pot fi depuse cereri pentru echipamente de irigare, foișoare, alei, adăposturi și zone de discuții. Cererea este condiționată de eliminarea completă a amenajării existente, astfel încât cererile trebuie să fie depuse cu acordul a două treimi din locuitorii în cauză. 

Planurile vor fi prezentate solicitanților de către municipalitate înainte de construcție. Asociațiile de proprietari vor trebui să suporte costurile de întreținere și de conservare a spațiilor verzi transformate. 

Cererile trebuie depuse la Biroul de Relaţii cu publicul, Informaţii şi Registratură din cadrul Primăriei până la data de 16 august. Cererile vor fi evaluate de o comisie tehnică în funcție de mărimea, locația și numărul de locuitori în cauză. 

Regulamentul programului, cererea de înscriere și criteriile de punctaj pot fi găsite AICI.

(Sursa: Primăria Sfântu Gheorghe)

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.