ACTUALITATE 29 octombrie 2021

Primăria Sfântu Gheorghe inventariază blocurile de locuințe din oraș

de Covasna Media | 2405 vizualizări

Locuitorii sunt rugați să colaboreze cu personalul care efectuează această acţiune

Primăria Municipiului Sfântu Gheorghe informează locuitorii că personalul firmei contractate de Primăriei va inventaria şi fotografia în interior și exterior toate scările și lifturile din oraș pentru a crea o nouă bază de date. Baza de date va fi utilizată pentru punerea în aplicare a unui program de izolare termică a blocurilor de apartamente și de modernizare a lifturilor.

Acţiunea a început pe 27 octombrie și va dura aproximativ o lună. Municipalitatea din Sfântu Gheorghe roagă locuitorii să colaboreze cu personalul care va efectua acţiunea și să le permită accesul în scări pentru a face fotografiile necesare. Personalul firmei va purta întotdeauna asupra sa împuterniciri din partea Primăriei în timpul desfășurării activității.

Baza de date digitală va conține datele tehnice ale tuturor scărilor din oraș, care vor fi folosite și pentru a crea o interfață online, interactivă, pentru monitorizarea lucrărilor de izolare a blocurilor.

Izolarea clădirilor de blocuri va reduce cererea de căldură a clădirii, va reduce costurile pentru locuitori și va reînnoi aspectul clădirilor de blocuri gri și uzate, creând un mediu mai estetic în zonele rezidențiale. În același timp, municipalitatea intenționează să modernizeze lifturile vechi, dar și să instaleze altele noi în scările care au fost lăsate pe dinafară atunci când au fost construite.

(Sursa: comunicat Primăria Sfântu Gheorghe)

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.