ACTUALITATE 8 mai 2009

Primăria promite reluarea, în scurt timp, a lucrărilor de pe strada Ciucului

de Covasna Media | 210 vizualizări

O nouă licitaţie pentru lucrările de reabilitare a străzii Ciucului din Sfântu Gheorghe a fost câştigată de către Societatea Comercială Drumuri şi Poduri, după ce municipalitatea a reziliat contractul cu fostu executant. Primarul Antal Arpad a declarat ieri că în prezent se respectă termenul de contestaţii, care se va încheia luni, urmând ca apoi să fie demarate lucrările. Potrivit primarului, contractul cu fosta firmă a fost reziliat pe cale amiabilă, reuşindu-se ocolirea instanţei.

„Marţi va fi predat amplasamentul şi se va semna contractul cu cei de la Drumuri şi Poduri, urmând ca miercuri să poată fi demarate lucrările”, a declarat Antal Arpad, potrivit căruia lucrările de reabilitare a străzii nu au fost finalizate încă nici măcar pe jumătate.

„La momentul câştigării licitaţiei de către prima firmă contractată pentru strada Ciucului, aceasta a mers cu un preţ foarte scăzut, sperând că va găsi subcontractanţi locali, care vor lucra şi mai ieftin, însă aceştia nu au fost găsiţi, drept pentru care s-a ajuns să pierdem foarte mult timp”, a mai explicat primarul. Potrivit acestuia, inclusiv proiectul de reabilitare şi modernizare a străzii a fost modificat, la momentul primei licitări a lucrărilor, în urmă cu doi ani, unele lucrări din cele efectuate sau în curs de efectuare nici măcar neexistând în vechiul proiect.

Iniţiate în primăvara anului 2008, lucrările de reabilitare de pe strada Ciucului ar fi trebuit să fie finalizate în 12 luni, la acea vreme prevăzându-se un cost al acestora de 1,6 milioane de lei.

Strada Ciucului se numără printre cele mai vechi străzi din Sfântu Gheorghe, nefiind racordată la sistemul centralizat de apă şi canalizare deoarece casele au fost cuprinse, înainte de 1989, în programul de sistematizare, urmând a fi demolate.

Monica Rizea

Teme articol: stradă reabilitare Ciucului
Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.