ACTUALITATE 28 aprilie 2021

Primăria din Bățani, amendată cu 15.000 de lei de Garda de Mediu

de Daniela Luca | 861 vizualizări

O echipă de comisari ai Gărzii de Mediu Covasna s-a deplasat la finalul săptămânii trecute la Bățani pentru a verifica o sesizare conform căreia pe raza localității ar exista niște depozitări ilegale de gunoaie. La fața locului s-au identificat deșeuri amestecate, cum ar fi cele din construcții, menajere sau de cauciuc. Primăria Bățani a fost amendată cu 15.000 de lei. 

„Primăria a fost amendată pentru că toate deșeurile erau pe domeniul public. Ei trebuia să verifice, pentru că acest lucru e în sarcina primăriei, conform Legii nr. 211. Nu au luat măsuri de prevenire și așa mai departe. 15.000 de lei e maximul prevăzut de lege. Amenda în astfel de cazuri este de la 5.000 la 15.000”, ne-a spus șeful Gărzii de Mediu Covasna, Lucian Cândea. 

Pentru neconformitățile constatate a fost aplicată o sancțiune contravențională în valoare de 15.000 de lei, conform Legii nr. 211/2011 privind regimul deșeurilor, a informat Garda de Mediu și printr-un text publicat pe pagina de Facebook a instituției. Totodată au fost stabilite și măsuri de remediere care presupun salubrizarea suprafeței afectate.  

Valoarea amenzilor date de comisarii Gărzii Naționale de Mediu – Comisariatul Județean Covasna în primele trei luni ale anului 2021 se ridică la 146.000 de lei, dintre care 55.500 de lei în luna martie, dublu față de cele aplicate în februarie. Totodată, luna trecută au fost efectuate 37 de inspecții, iar în luna martie 26, respectiv 12 în ianuarie. 

Abandonarea deșeurilor, eliminarea deșeurilor prin ardere sau lipsa evidenței gestiunii deșeurilor sunt printre neregulile cele mai des întâlnite de comisarii covăsneni.  La acestea se adaugă și lipsa actelor de reglementare din punct de vedere al protecției mediului sau nedepunerea declarației la fondul pentru mediu.

Sursa foto: Facebook/ Garda de Mediu Covasna

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.