ACTUALITATE 9 aprilie 2009

Primăria ar putea apela la executor în cazul Cinema Arta

de Covasna Media | 721 vizualizări
Primarul municipiului Sfântu Gheorghe, Antal Arpad, a declarat ieri că deşi protocolul de predareprimire a clădirii a fost semnat deja între RADEF şi administraţia locală din Sfântu Gheorghe, pentru finalizarea procedurilor este necesară pătrunderea în clădirea fostului Cinema Arta, unde în prezent funcţionează Clubul Cinema deţinut de Gheorghe Iliescu. Antal Arpad a arătat că, în cazul în care autorităţile nu vor fi lăsate de bunăvoie să pătrundă în

Primarul municipiului Sfântu Gheorghe, Antal Arpad, a declarat ieri că deşi protocolul de predareprimire a clădirii a fost semnat deja între RADEF şi administraţia locală din Sfântu Gheorghe, pentru finalizarea procedurilor este necesară pătrunderea în clădirea fostului Cinema Arta, unde în prezent funcţionează Clubul Cinema deţinut de Gheorghe Iliescu. Antal Arpad a arătat că, în cazul în care autorităţile nu vor fi lăsate de bunăvoie să pătrundă în clădire, se va apela la un executor judecătoresc şi la Poliţie.

15 aprilie, Ziua Z

„Nu putem finaliza protocolul de predare-primire dacă nu vedem ce este înăuntru. Pe data de 15 aprilie se vor afla aici şi reprezentanţi ai RADEF şi sperăm că de această dată vom finaliza procedura, pentru că imediat apoi să putem adopta o hotărâre locală prin care să aprobăm acest protocol de predare-primire, aşa cum prevede Legea 303 din 2008”, a explicat Antal Arpad.

Primarul a mai arătat că, în urma declaraţiilor lui Gheorghe Iliescu, care a afirmat că, în baza unei legi din 2004, referitoare la IMM-uri, este îndreptăţit a cumpăra spaţiul fostului cinema, trebuie luat în calcul faptul că „Statul nu poate fi obligat să vândă”.

„Statul poate să vândă către chiriaş, dar nu poate fi obligat să vândă. În acest moment, din 30 decembrie 2008, acest imobil este în proprietatea Statului. Din punctul meu de vedere, dacă trăim într-o ţară cu legislaţie normală, domnul Iliescu poate câştiga orice proces cu RADEF, însă acesta din urmă nu mai are calitate procesuală. Singurii care au calitate procesuală suntem noi“, a mai spus Antal Arpad. Primarul a mai precizat că municipalitatea va prelua contractul de chirie al lui Gheorghe Iliescu, ce are valabilitate până în 2010. În ceea ce priveşte investiţiile de 600.000 de euro pe care Iliescu pretinde că le-ar fi realizat în fostul Cinema Arta, Antal Arpad este de părere că această investiţie ar fi trebuit să se amortizeze.

Monica Rizea

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 1

Adaugă comentariu
primaru este comunist, 1 septembrie 2009
jos cu primaru nenorocit,sa-l lase pe iliescu in pace
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.