ACTUALITATE 11 mai 2015

Prietenii pompierilor

de Covasna Media | 198 vizualizări

Prietenii pompierilor mai 2015 - 3Prietenii pompierilor mai 2015 - 2Prietenii pompierilor mai 2015 - 1

La sfârşitul săptămânii trecute, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Mihai Viteazul” al judeţului Covasna, cu sprijinul Inspectoratului Şcolar Judeţean Covasna, a organizat şi desfăşurat faza judeţeană a concursului cercurilor tehnico-aplicative de elevi „Prietenii Pompierilor”, care s-a bucurat de participarea a şase echipaje de la şcolile din judeţ.

Concursul a cuprins trei probe: una teoretică, în care elevii au avut de rezolvat un chestionar de tip grilă, format din 10 întrebări cu tematică de prevenire şi stingere a incendiilor, precum şi două probe practice.

Prima probă practică – „Ştafeta de 400 m cu obstacole” a fost presărată cu nu mai puţin de 4 obstacole, pe care tinerii concurenţi le-au trecut fără dificultăţi. În cadrul celei de-a doua probe – „Pista de îndemânare peste obstacole”, micii pompieri au avut de înfruntat diverse „capcane” – gard, bârnă de echilibru, iar în final au trebuit să-şi dovedească dexteritatea în mânuirea ţevilor de refulare pentru a stinge un prezumtiv incendiu, declanşat lângă un perete.

La terminarea concursului clasamentul a fost următorul: Locul I – Şcoala Gimnazială „Kelemen Didak” Mereni; Locul II – Şcoala Gimnazială „Nicolae Russu” Bobocea, Sita Buzăului; Locul III – Şcoala Gimnazială „Bibó József” Brateş.

Toţi elevii participanţi la concurs au dovedit atât prin modul în care s-au pregătit pentru concurs, cât şi prin modul în care s-au comportat pe parcursul competiţiei, că sunt prietenii pompierilor!

Aceste concursuri au un caracter educativ, tehnico-aplicativ şi sportiv în domeniul apărării împotriva incendiilor, cu scopul de a dezvolta capacitatea de înţelegere a pericolelor generate de situaţiile de urgenţă pentru viaţă şi mediu, precum şi pentru promovarea unor trăsături moral-volitive, cum ar fi: iniţiativa, spiritul de echipă, curajul, perseverenţa, corectitudinea, disciplina şi fair-play-ul.

Compartimentul Informare şi Relaţii Publice

Plutonier Marius Tolvaj

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.