ACTUALITATE 12 mai 2013

Prietenii pompierilor

de Covasna Media | 545 vizualizări

În organizarea Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Mihai Viteazul” al judeţului Covasna şi cu sprijinul Inspectoratului Şcolar Judeţean Covasna, s-a desfăşurat vineri faza judeţeană a concursului cercurilor tehnico-aplicative de elevi „Prietenii Pompierilor”.

Concursul în sine a cuprins 3 probe: proba teoretică – în care elevii au avut de rezolvat un chestionar de tip grilă format din 10 întrebări despre prevenirea şi stingerea incendiilor şi două probe practice.

Prima probă practică – ,,Ştafeta de 400 m cu obstacole” a fost presărată cu nu mai puţin de 4 obstacole, pe care tinerii concurenţi le-au trecut fără dificultăţi. În cadrul celei de-a  doua probe – ,,Pista de îndemânare peste obstacole” –, elevii au avut de înfruntat diverse ,,capcane” – gard, bârnă de echilibru, iar în final au trebuit să-şi dovedească dexteritatea în mânuirea ţevilor de refulare pentru a stinge un prezumtiv incendiu declanşat lângă un perete.

prietenii pompierilor ISU CV (2)

La terminarea concursului clasamentul era următorul:

Locul I – Şcoala cu clasele I-VIII „Bibo Jozsef” Brateş;

Locul II – Şcoala cu clasele I-VIII „Comenius” Breţcu;

Locul III – Club Clubul Copiilor din Tg. Secuiesc.

Toţi elevii participanţi la concurs au dovedit, atât prin modul în care s-au pregătit pentru concurs, cât şi prin modul în care s-au comportat pe parcursul competiţiei, că sunt prietenii pompierilor!

Compartimentul Informare şi Relaţii Publice

Plt. Tolvaj Marian-Marius

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.