ACTUALITATE 26 octombrie 2018

Preşedintele CJ Covasna: În trei ani nu s-a putut afla cine a schimbat steagul României cu cel secuiesc

de Agerpres | 559 vizualizări

Preşedintele Consiliului Judeţean Covasna, Tamas Sandor, a declarat joi că i-a solicitat prefectului Sebastian Cucu să facă demersuri pentru clarificarea unui caz petrecut în urmă cu aproape trei ani în municipiul Sfântu Gheorghe, când persoane necunoscute au înlocuit drapelul României de la statuia Ostaşului Român cu steagul secuiesc.

Acesta consideră că trebuie făcută „lumină“ în acest caz, întrucât comunitatea maghiară a fost „stigmatizată“ pe nedrept.

„Astăzi, în cadrul Comisiei pentru Centenar, i-am solicitat domnului prefect, ca fiind reprezentantul Guvernului, să facă demersuri să ne prezinte cineva odată cine a furat şi cine a schimbat steagul României cu steagul secuiesc acum trei ani de zile. Eu nu cred că instituţiile statului, precum Jandarmeria sau Poliţia, nu au putut să identifice şi să facă public cine a schimbat aceste steaguri, dacă există concret. Pentru că dacă s-a întâmplat acest lucru trebuie să existe şi un om. (...) Vrem să se clarifice acest lucru, pentru că suntem stigmatizaţi. (...) Eu nu sunt convins că aşa s-a întâmplat, tot se pot fac cercetări şi uite că nu a ieşit la iveală cine a făcut acest lucru“, a declarat Tamas Sandor.

În context, acesta a amintit şi faptul că nu a fost descoperită nici persoana care în 2013, în preajma sărbătoririi Zilei Unirii din 24 ianuarie, a sfâşiat un drapel tricolor amplasat în faţa Prefecturii din Sfântu Gheorghe, în imediata vecinătate a pieţei în care urmau să aibă loc manifestările oficiale dedicate acestui eveniment.

„Vreau să amintesc că fostul prefect al judeţului din acea vreme, Codrin Munteanu, a declarat că „autorii morali“ ai acestei fapte sunt Tamas Sandor şi Antal Arpad (primarul municipiului Sfântu Gheorghe - n.r.). Nu vrem ca lucrurile să rămână aşa, să fim stigmatizaţi pe nedrept şi aşteptăm să ne răspundă autorităţile statului, pentru că aceste lucruri, evident, ne deranjează“, a mai spus Tamas Sandor.

Incidentul legat de înlocuirea steagurilor s-a petrecut pe 1 Decembrie 2015, iar în urma anchetei efectuate la acea vreme a reieşit că tricolorul românesc a dispărut la schimbarea echipelor de patrulare, fiind înlocuit cu steagul secuiesc de către persoane rămase necunoscute.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.