ACTUALITATE 6 octombrie 2014

Preşedintele CJ Braşov, Aristotel Căncescu, reţinut pentru fapte de corupţie

de Covasna Media | 721 vizualizări

Preşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Braşov, Aristotel Căncescu, suspectat de fapte de corupţie, a fost reţinut, luni seară, pentru 24 de ore, de către procurorii DNA, după ce, în cursul dimineţii, au avut loc pecheziţii la locuinţa acestuia şi la sediul CJ.

Aristotel Căncescu a ieşit luni seară în jurul orei 19.15 din sediul DNA Braşov, încătuşat şi fără să facă declaraţii presei, după ce a fost audiat peste şase ore de către procurorii anticorupţie.

Preşedintele CJ Braşov a ieşit din sediul DNA însoţit de către doi procurori şi a fost urcat într-o maşină, urmând să fie dus în arestul IPJ Braşov.

Aristotel Căncescu şi vicepreşedintele CJ, Mihai Pascu, au fost aduşi, luni după-amiază, la audieri la DNA Braşov, în urma percheziţiilor făcute la locuinţele lor, precum şi la Consiliul Judeţean Braşov, la Direcţia Judeţeană de Urbanism şi la sediul fimei Gotic aparţinând deputatului PC Ion Diniţă, lider al filialei judeţene a partidului.

La sediul DNA Braşov au fost aduşi pentru audieri şi administratorul public al judeţului Braşov, Radu Ispas, adjunctul şefului Direcţiei de Cooperare şi Integrare Europeană din CJ, Nicoleta Pelea, şi Viorel Costea, directorul regional al Direcţiei Drumuri şi Poduri Braşov.

Ion Diniţă a fost audiat de procurorii anticorupţie în paralel cu desfăşurarea percheziţiilor, el fiind ulterior lăsat să plece.

Sursele judiciare declarau că ancheta vizează contracte de achiziţii publice care ar fi fost atribuite ilegal de Consiliul Judeţean Braşov.

Potrivit surselor citate, Aristotel Căncescu ar fi controlat întreaga activitate de atribuire a contractelor către firme ale unor apropiaţi ai conducerii Consiliului Judeţean Braşov.

La intrarea în sediul DNA Braşov, Mihai Pascu a spus că ancheta procurorilor vizează două contracte încheiate de CJ în 2008 şi 2009, înainte ca el să fie numit vicepreşedinte al instituţiei.

Potrivit acestuia, unul dintre contracte vizează lucrări la un drum judeţean, iar celălalt construcţia unor terenuri de sport. Pascu a spus că aceste contracte au fost semnate cu mult înainte ca el să fie numit vicepreşedinte al CJ Braşov, în anul 2012.

„Contractele au fost verificate de Curtea de Conturi, care a semnalat la terminarea raportului, în acest an, nişte probleme de care evident ştiam”, a mai spus Mihai Pascu.

Presa locală din Braşov a mai relatat că Aristotel Căncescu nu s-a sfiit să atribuie în 2011 proiectul pentru Aeroportul Braşov unei firme specializată, nu cum s-ar crede, în aeronautică, ci în montaj wc-uri. Această firmă avea la momentul semnării contractului cu Consiliul Judeţean un singur angajat, iar prin prisma funcţiei sale Căncescu a aruncat în joc pentru acest proiect 85 de milioane de euro! Între timp, la această firmă s-a angajat însăşi soţia lui Aristotel Căncescu.

Aristotel Căncescu este preşedintele CJ Braşov din anul 2000, fiind la al patrulea mandat. El este liderul filialei judeţene Braşov a PNL, iar în legislaturile 1992-1996 şi 1996-2000 a fost senator.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 1

Adaugă comentariu
lili, 7 octombrie 2014
Abia acum l-au arestat ?! Ca asta fura de 25 de ani, a pornit ca simplu inginer dupa revolutie si a ajuns azi la conturi de vreo 4 milioane de dolari in banci, basca firme peste grime!! Abia acum citeste integral
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.