ACTUALITATE 16 februarie 2016

Preşedinta Judecătoriei Sfântu Gheorghe, anchetată pentru luare de mită

de Agerpres | 1081 vizualizări

Judecătoarea Elena Poiană ar fi primit 10.000 de lei de la doi bărbaţi cercetaţi pentru tâlhărie

Procurorii DNA au efectuat marți dimineaţă percheziții la Judecătoria Sfântu Gheorghe, ancheta vizând-o pe preşedinta instituţiei, Elena Poiană.

Sursele citate de Agerpres susțin că ar fi vorba de o mită de aproximativ 10.000 lei, în legătură cu soluționarea unui dosar de către magistratul respectiv. Judecătoarea ar fi luat mită pentru a înlocui arestul preventiv cu controlul judiciar în cazul a doi bărbaţi cercetaţi pentru tâlhărie.

Conform aceloraşi surse, fapta ar fi fost comisă în luna august 2015, când Elena Poiană, în prezent preşedinte al Judecătoriei Sfântu Gheorghe, era judecător la Tribunalul Harghita.

Judecătoarea ar fi pretins şi primit suma de 10.000 de lei de la rudele unuia dintre cei doi bărbaţi arestaţi. În schimbul banilor, ea a dispus înlocuirea măsurii arestării preventive cu măsura controlului judiciar pentru ambii inculpaţi.

Potrivit surselor, Elena Poiană le-ar fi spus celor care i-au dat banii că un avocat i-ar fi costat mai mult, iar rezultatul nu ar fi fost garantat, având în vedere că pentru fapte cu violenţă este greu să se obţină cercetarea sub control judiciar.

DNA a anunțat marți că sunt efectuate patru percheziții în județele Covasna, Brașov și Iași, dintre care una la o instituție publică, într-o cauză ce vizează suspiciuni privind săvârșirea unor infracțiuni de corupție, comise în anul 2015.

„În cursul zilei de 16 februarie 2016, ca urmare a obținerii autorizărilor legale de la instanța competentă, sunt efectuate percheziții domiciliare în 4 locații situate în județele Covasna, Brașov și Iași, dintre care una reprezintă sediul unei instituții publice, restul reprezentând domiciliile unor persoane fizice”, precizează DNA într-un comunicat.

În cauză, procurorii beneficiază de sprijin de specialitate din partea Serviciului Român de Informații, Direcției de Operațiuni Speciale și Inspectoratelor de Jandarmi Județene Alba și Iași.

Biroul preşedintei Judecătoriei Sfântu Gheorghe a fost sigilat de DNA

Procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA) au sigilat, marţi, biroul preşedintei Judecătoriei Sfântu Gheorghe, Elena Poiană, suspectată de fapte de corupţie.

Purtătorul de cuvânt al instanţei, Jenică Chiper, a declarat că Elena Poiană este preşedinta Judecătoriei din data de 1 ianuarie 2016, iar faptele de care este suspectată ar fi fost săvârşite în perioada în care a lucrat în cadrul Tribunalului Harghita.

„Pot confirma oficial că biroul ei a fost sigilat de către un lucrător de Poliţie, nu a fost desfăşurată încă o percheziţie. Doamna este preşedinte al Judecătoriei Sfântu Gheorghe de la data de 1 ianuarie 2016, dată la care a şi venit în această instituţie. Referitor la fapte, acestea ar fi din 2015, când era judecător al secţiei Penale din cadrul Tribunalului Harghita, deci faptele nu au fost săvârşite în calitate de judecător sau preşedinte al Judecătoriei Sfântu Gheorghe, asta pot să vă spun oficial”, a declarat Jenică Chiper.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.