ACTUALITATE 15 octombrie 2013

Pregătiri pentru stare de urgenţă

de Covasna Media | 124 vizualizări

La Sfântu Gheorghe au loc joi exerciţii şi instruiri pentru prevenirea dezastrelor

Joi, între orele 9-12, vor avea loc exerciţii de protecţie civilă în cadrul cărora vor fi simulate situaţii de urgenţe cauzate de seisme la Colegiul Székely Mikó, la Liceul Tehnologic Constantin Brâncuşi şi la Liceul Teoretic Mikes Kelemen – anunţă Primăria Municipiului Sfântu Gheorghe. În timpul exerciţiului, centrul oraşului va fi evacuat de către autorităţile competente, iar jandarmii şi poliţiştii locali vor direcţiona oamenii în afara triunghiului aflat în pericol.

În urma exerciţiului, populaţia poate forma deprinderi privind procesul de desfăşurare al alertelor, astfel că, în cazul unor eventuale situaţii de urgenţă oamenii vor fi familiarizaţi cu alarmele şi vor şti ceea ce trebuie făcut.

În timpul exerciţiului, clădirea Colegiului Székely Mikó se va deteriora, elevii vor fi prinşi la etajele superioare, aceştia primind ajutor de la Protecţia Civilă şi de la paramedicii Crucii Roşii. Autorităţile vor fi ajutate în desfăşurarea muncii lor de către echipe de salvare organizate ad-hoc la şcoli, aceste echipe fiind formate din şase membri. Unităţile de intervenţie ale autorităţilor vor amplasa o pernă gonflabilă pentru simularea salvărilor de la înălţime, iar în paralel, lângă noua sală de sport a şcolii, se vor ţine exerciţii de stingere a incendiilor.

Conform scenariului, evenimentele se vor desfăşura într-un mod asemănător şi la Liceul Tehnologic Constantin Brâncuşi, dar aici salvările de la înălţime se vor realiza cu o autoscară de la Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Covasna. Clădirea Liceului Teoretic Mikes Kelemen va suferi doar daune minore, iar elevii vor ieşi pe terenul de sport al şcolii. Presupuşii răniţi vor fi duşi la corturile de prim ajutor de către voluntarii Serviciului de Ajutor Maltez şi de către unităţile serviciului de ambulanţă.

În timpul exerciţiilor de protecţie civilă sunt de aşteptat a fi anumite restricţii de circulaţie: în intervalul orar 9,00 – 12,00, pe strada Gróf Mikó Imre, pe tronsonul de drum din faţa teatrului, pe strada 1 Decembrie 1918 (pe prima parte a acesteia), până la Piaţa Sfântu Gheorghe.

Organizatorii roagă cetăţenii să participe şi ei la exerciţiile de protecţie civilă şi să urmeze instrucţiunile organelor de poliţie.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.