ACTUALITATE 11 ianuarie 2010

Pregătiri de Pomana Porcului

de Covasna Media | 714 vizualizări
Festivalul de la Balvanyos va fi organizat între 19 – 21 februarie 11ian2010-porcPregătirile pentru cea de-a cincea ediţie a Festivalului Internaţional de Pomana Porcului care are loc la Balvanyos sunt în toi. Cei interesaţi au şansa să se înscrie până la data de 30 ianuarie, fiind aşteptaţi în special cei din judeţ, în special pentru a promova specificul locului. Potrivit organizatorului, primarul Daragus Attila, până săptămâna trecută se înscriseseră două echipe din Ungaria

Festivalul de la Balvanyos va fi organizat între 19 – 21 februarie

11ian2010-porcPregătirile pentru cea de-a cincea ediţie a Festivalului Internaţional de Pomana Porcului care are loc la Balvanyos sunt în toi. Cei interesaţi au şansa să se înscrie până la data de 30 ianuarie, fiind aşteptaţi în special cei din judeţ, în special pentru a promova specificul locului.

Potrivit organizatorului, primarul Daragus Attila, până săptămâna trecută se înscriseseră două echipe din Ungaria şi una din Tg. Mureş, data limită fiind sfârşitul lunii ianuarie. Festivalul propriu-zis are loc în intervalul 19 – 21 februarie, după weekend-ul de Valentine’s Day şi când încă se speră că nu va fi atât de cald – având în vedere temperaturile neobişnuite pentru aceste luni.

Înscrierea îi costă pe particinaţi 150 de euro, din care vor primi câte o jumătate de porc de echipă şi cazare şi masă pentru 4 persoane, în total fiind preconizate că vor participa cam 12 echipe.

Pomana Porcului este un festival internaţional intrat în tradiţie când vine vorba de promovarea obiceiurilor legate de ritualul sacrificării porcului. Iniţiatorul, Daragus Attila, a înregistrat marca la OSIM, iar evenimentul atrage anual sute de turişti dornici să vadă de la cap la coadă cum se taie porcul, cum se prepară, şi la final să guste din preparatele specifice.

Ana Sidon

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.