ACTUALITATE 9 noiembrie 2009

Prefectura Covasna, remarcată de APADOR- CH

de Covasna Media | 264 vizualizări

Asociaţia pentru Apărarea Drepturilor Omului din România – Comitetul Helsinki (APADOR – CH) a derulat, recent, proiectul Rolul prefectului în asigurarea transparenţei decizionale, finanţat de Uniunea Europeană, un proiect ce s-a finalizat inclusiv cu publicarea unui material. În cadrul acestui proiect, Instituţia Prefectului Covasna este situată pe locul al doilea din România, după Instituţia Prefectului Olt, în ceea ce priveşte remarcarea pozitivă referitoare la transparenţă.

„În domeniul intervenţiilor în cadrul competenţelor legale pentru asigurarea respectării de către administraţia locală a legii privind transparenţa decizională, din 755 de acţiuni introduse în instanţă de prefecţii din ţară, în perioada anului 2009, în 47 a fost invocată Legea 52 din 2003 privind transparenţa decizională în administraţia publică. Dintre acestea, 28 au fost introduse de Prefectura Olt iar 16 de către Prefectura Covasna”, a declarat prefectul Codrin Munteanu.

Acesta a precizat că toate cele 16 acte administrative atacate pe motiv de lipsă a transparenţei decizionale au vizat lipsa de co-participare a cetăţenilor la deciziile din administraţiile publice, contrar deci prevederilor legale.

„Când ajungi în instanţă, înseamnă că-ţi faci treaba, respectarea legalităţii la nivelul judeţului fiind principala atribuţie a prefectului”, a precizat Codrin Munteanu. Potrivit prefectului, în anul 2008, APADOR CH reţine că Prefectura Covasna a atacat o singură hotărâre ca fiind nelegală, ceea ce făcea ca instituţia să se situeze pe un loc codaş în anul 2008.

Monica Rizea

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.