ACTUALITATE 20 iulie 2009

Prefectura a finalizat implementarea CAF

de Covasna Media | 761 vizualizări

În ultimele două luni, în cadrul Prefecturii Covasna a fost implementat un sistem de management al calităţii, Cadrul comun de autoevaluare al modului de funcţionare a instituţiilor publice (CAF), cu scopul îm bunătăţirii activităţilor instituţiei şi a relaţiilor acesteia cu beneficiarii- cetăţeni, se arată într-un comunicat de presă al Prefecturii.

CAF a fost implementat în 53 de instituţii publice din ţară, Prefectura Covasna figurând ca prima instituţie publică din judeţul nostru care a aplicat acest instrument - management în vederea eficientizării activităţiilor pe care le desfăşoară.

Criteriile aflate la baza CAF vizează acti vitatea întregii instituţii, fiind acceptate şi utilizate în toată Europa (leadership-ul, acti vităţile de planificare, parteneriatele, re sursele disponibile în instituţie, procesele şi rezultatele obţinute de instituţie în aceste domenii). Prin implementarea CAF se doreşte sprijinirea instituţiilor publice, în vederea derulării unui exerciţiu de autoevaluare, în scopul identificării exacte a domeniilor care necesită îmbunătăţiri şi modalitatea de rea lizare a acestora. Sunt urmărite, totodată, domeniile în care instituţia acţionează corespunzător şi cum pot fi acestea eficientizate.

Implementarea CAF se realizează prin parcurgerea mai multor etape, printre care stabilirea modului organizării şi planificării autoevaluării CAF, comunicarea cu privire la proiectul de autoevaluare CAF, crearea unui grup de autoevaluare, reprentativ pentru instituţie, organizarea şi realizarea instruirii angajaţilor în vederea implementării CAF, comunicarea planului de îmbunătăţire, im plementarea acestuia şi planificarea următorului exerciţiu de autoevaluare.

În cazul Prefecturii Covasna, în urma rea lizării autoevaluării individuale, s-au identificat puncte forte şi puncte slabe ale modului de funcţionare a instituţiei, fiind propuse mai multe acţiuni, pentru îmbunătăţirea diverselor activităţi desfăşurate.

Autoevaluarea din cadrul Prefecturii se va realiza anual, având ca scop asigurarea unei perfecţionări continue a acţiunilor derulate la nivelul instituţiei, pe baza pla nificărilor care, la rândul lor, vor trebui implementate, monitorizate şi ajustate în mod sistematic.

M.R.

Teme articol: prefectură CAF
Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.