ACTUALITATE 7 decembrie 2016

Prefectura a câştigat procesul cu primarul Antal Arpad, care a contestat o amendă de 10.000 de lei

de Agerpres | 653 vizualizări

Prefectura Covasna a câştigat procesul intentat de primarul municipiului Sfântu Gheorghe, Antal Arpad, care a contestat în instanţă amenda de 10.000 de lei primită anul trecut pentru nesoluţionarea la termen a cererilor depuse pe Legea 10/2001, privind restituirea imobilelor naţionalizate.

Prefectul Sebastian Cucu a declarat miercuri, pentru AGERPRES, că Tribunalul Covasna a pronunţat recent o sentinţă definitivă şi irevocabilă în acest caz, iar organele fiscale vor trebui să o pună în aplicare.

„Procesul s-a soluţionat, fiind menţinută sentinţa anterioară a Judecătoriei în favoarea Prefecturii. (...) Este o sentinţă definitivă şi irevocabilă pronunţată de Tribunalul Covasna, care, în urma recursului făcut de primarul Antal Arpad, a menţinut ca legal procesul verbal de sancţionare întocmit de Prefectură. Deci, sub aspectul legalităţii nu mai avem ce discuta, fiind vorba despre o sentinţă judecătorească definitivă. (...) E treaba organelor fiscale să recupereze suma, potrivit deciziei instanţei, nu e treaba noastră“, a declarat prefectul Sebastian Cucu.

El a precizat că amenda a fost aplicată în toamna anului trecut, în urma unui control solicitat de ANRP, care a vizat stadiul aplicării Legii 10 şi nu a fost un act de „rea-voinţă“ aşa cum susţine primarul Antal Arpad.

„Am efectuat un control în tot judeţul şi unde am văzut că mai sunt notificări am cerut ca în cel mai scurt termen să fie soluţionate, altfel suntem nevoiţi să trecem la sancţiuni contravenţionale. (...) S-a aplicat amenda minimă în cazul primarului municipiului Sfântu Gheorghe, unde mai erau de soluţionat aproximativ 470 de notificări. (...) Cu aceeaşi ocazie, în aceeaşi săptămână am aplicat o sancţiune contravenţională şi primarului oraşului Întorsura Buzăului, acesta fiind sancţionat cu avertisment pentru că mai avea de soluţionat trei notificări. (...) Deci, în acelaşi registru, primarul din Sfântu Gheorghe avea de soluţionat 470 de notificări şi i-a fost aplicată următoarea sancţiune ca gravitate, să spunem aşa, deci minimul amenzii, pentru că amenda e de la 10.000 la 100.000 de lei. Vă las pe dumneavoastră să apreciaţi în ce măsură am acţionat cu rea-credinţă. (...) Noi nu acţionăm emoţional, nu acţionăm cu rea-credinţă (...), aplicăm legea şi atât“, a mai spus prefectul Covasnei.

Potrivit acestuia, în decurs de aproape un an de zile de la aplicarea amenzii, Primăria Sfântu Gheorghe nu a manifestat „nicio intenţie de a se implica în soluţionarea notificărilor“, nerezolvând nici măcar un dosar din cele aproape 470.

Primarul municipiului Sfântu Gheorghe a declarat, pentru AGERPRES, că a contestat amenda pe considerentul că nu este direct responsabil de neaplicarea în termen a legii, subliniind că întârzierea a fost generată, printre altele, de lipsa personalului specializat şi a posturilor blocate de Guvern.

Antal Arpad a opinat că amenda a fost aplicată cu „rea-voinţă“, precizând că pentru a demonstra acest lucru a cerut tuturor prefecturilor din ţară informaţii privind numărul primarilor amendaţi în ultimii cinci ani pentru neaplicarea respectivei legi.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.