ACTUALITATE 29 iunie 2010

Prefectul îşi pune speranţele în ministrul Blaga pentru noul sediu al Poliţiei

de Covasna Media | 63 vizualizări
Ministrul Administraţiei şi Internelor, Vasile Blaga, este aşteptat la Sfântu Gheorghe de către prefectul Gyorgy Ervin pentru unele discuţii asupra noului sediu al Inspectoratului Judeţean de Poliţie. Prefectul Gyorgy Ervin a declarat că situaţia noii clădiri ce se construieşte la Sfântu Gheorghe nu este deloc una îmbucurătoare, neprimindu-se deloc fonduri în acest an pentru continuarea construcţiei. În plus, spune prefectul, din cauză că Poliţia municipiului Sfântu Gheorghe funcţionează încă într-o clădire care a fost revendicată şi câştigată de către foştii proprietari, se pierd lunar bani de la bugetul Primăriei

Ministrul Administraţiei şi Internelor, Vasile Blaga, este aşteptat la Sfântu Gheorghe de către prefectul Gyorgy Ervin pentru unele discuţii asupra noului sediu al Inspectoratului Judeţean de Poliţie.

Prefectul Gyorgy Ervin a declarat că situaţia noii clădiri ce se construieşte la Sfântu Gheorghe nu este deloc una îmbucurătoare, neprimindu-se deloc fonduri în acest an pentru continuarea construcţiei. În plus, spune prefectul, din cauză că Poliţia municipiului Sfântu Gheorghe funcţionează încă într-o clădire care a fost revendicată şi câştigată de către foştii proprietari, se pierd lunar bani de la bugetul Primăriei, urmare a faptului că nimeni nu plăteşte impozitul imobilului, restanţele fiind deja de peste câteva zeci de mii de lei.

„Domnul Blaga a promis să mai aloce ceva bani pentru continuarea construcţiilor de la noul sediu al Poliţiei, iar noi suntem convinşi că o va face. Starea actuală a acestui sediu se degradează zilnic - ar fi bine să se facă acoperişul, căci dacă acesta ar exista s-ar putea apoi lucra la interior. Este o problemă urgentă noul sediu, deoarece Poliţia trebuie să se mute şi deşi s-au găsit soluţii provizorii în sensul că Jandarmeria ar putea oferi unele spaţii, trebuie rezolvată problema noului sediu”, a explicat Gyorgy Ervin, exprimându-şi insistent speranţa că ministrul Blaga va oferi bani pentru continuarea lucrărilor.

Noul sediu al Poliţiei este gândit ca unul modern, urmând să găzduiască şi actualul sediu al Poliţiei Municipiului Sfântu Gheorghe, care a fost retrocedat şi pentru care se plăteşte, de anul trecut, o chirie lunară de 5.000 de euro.

Lucrările la noul sediu nu au fost finalizate decât în proporţie de aproximativ 30%, iar valoarea totală a lucrării se ridică la circa 43 de milioane de lei. În total vor fi construite trei clădiri, pe aproximativ 3.500 de mp, care vor cuprinde birouri, sală de sport, spaţii pentru arest şi altele.

Valoarea totală a investiţiei la noul sediu a fost estimată la 50 de milioane de lei, din care s-au alocat până acum în jur de 3,5 milioane şi există promisiuni privind alocarea de noi sume. Termenul iniţial de finalizare a noului sediu a fost fixat pentru anul 2011, însă dacă finanţările nu vor ajunge la timp, lucrările vor fi întârziate la rândul lor, astfel existând toate şansele pentru depăşirea termenului iniţial.

Monica Vajna

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 2

Adaugă comentariu
Cititor, 29 iunie 2010
"spune prefectul, din cauză că Poliţia municipiului Sfântu Gheorghe funcţionează încă într-o clădire care a fost revendicată şi câştigată de către foştii proprietari, se pierd lunar citeste integral
Geo, 29 iunie 2010
Dam dovada de tentinte faraonice , nu avem simtul masuri , pentru imensitatea acestei constructi , nu vor fi bani niciodata . Trebuie regindit si limitat la ceva mai mic dar posibil de realizat .
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.