ACTUALITATE 26 mai 2009

Prefectul extinde audienţele la primării

de Covasna Media | 553 vizualizări
Codrin Munteanu doreşte ca astfel să fie mai aproape de cetăţeni şi nevoile lor

În cadrul proiectului „Prefectul mai aproape de cetăţean”, prefectul judeţului Covasna, Codrin Munteanu, îşi va extinde audienţele dincolo de sediul Prefecturii, în cadrul primăriilor din judeţ, în scopul de a fi mai aproape de cetăţeni şi nevoile acestora. Prima audienţă a lui Codrin Munteanu a avut loc ieri, la Primăria municipiului Târgu Secuiesc, prefectul dorind ca astfel să afle, în mod direct, cât mai multe dintre doleanţele oamenilor. În continuarea programului,

Codrin Munteanu doreşte ca astfel să fie mai aproape de cetăţeni şi nevoile lor

În cadrul proiectului „Prefectul mai aproape de cetăţean”, prefectul judeţului Covasna, Codrin Munteanu, îşi va extinde audienţele dincolo de sediul Prefecturii, în cadrul primăriilor din judeţ, în scopul de a fi mai aproape de cetăţeni şi nevoile acestora. Prima audienţă a lui Codrin Munteanu a avut loc ieri, la Primăria municipiului Târgu Secuiesc, prefectul dorind ca astfel să afle, în mod direct, cât mai multe dintre doleanţele oamenilor. În continuarea programului, următoarea audienţă se va desfăşura peste două săptămâni, la Primăria Baraolt, între timp continuând şi audienţele la sediul din Sfântu Gheorghe al Prefecturii Covasna, în fiecare zi de luni. Potrivit lui Codrin Munteanu, în situaţiile în care el nu va fi prezent la Sfântu Gheorghe, întâlnirile cu cetăţenii vor fi preluate de directorul Cancelariei prefectului.

„Apropierea şi respectul faţă de cetăţeni trebuie să primeze, iar autorităţile locale şi centrale trebuie să fie la dispoziţia cetăţenilor şi nu invers. Acesta este motivul pentru care am decis nu numai să deschid cât mai larg uşile Prefecturii pentru toţi oamenii, dar şi să vin în întâmpinarea acestora”, a explicat Codrin Munteanu.

Prefectul şi-a exprimat de mai multe ori nemulţumirea vizavi de faptul că autorităţile locale tergiversează rezolvarea problemelor cetăţenilor, plimbându-i pe aceştia pe la diverse uşi, în special în aspect referitoare la fondul funciar. Potrivit lui Munteanu, oamenii vin în audienţe la Sfântu Ghorghe de la zeci de kilometri depărtare, chiar dacă problemele lor nu ar necesita aşa ceva.

Iniţiativa de apropiere de cetăţeni, pentru a le asculta direct problemele şi pentru a nu-i mai pune să bată drumurile instituţiilor, se înscrie în seria altor acţiuni de acest gen derulate de prefect, printre acestea numărându-se adunările săteşti organizate recent în zona Întorsurii Buzăului, în cadrul cărora sa discutat despre problemele crescătorilor de animale şi calitatea laptelui.

Monica Rizea

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.