Prefectul de Covasna spune că s-a reuşit o reechilibrare a situaţiei de la Serviciul Permise Auto
Prefectul judeţului Covasna, Sebastian Cucu, a declarat miercuri, că activitatea Serviciului Public de Permise şi Înmatriculări Auto, afectată din cauza unor dosare de corupţie, a început să se redreseze, deşi instituţia duce în continuare lipsă de personal.
Prefectul Sebastian Cucu a menţionat, în cadrul unei conferinţe de presă, că această instituţie ajunsese anul trecut într-o „situaţie mai mult decât critică” din cauza faptului că mai mulţi funcţionari au fost inculpaţi, fiind suspectaţi de fapte de corupţie, şi nu au avut voie să-şi mai exercite atribuţiile deţinute în cadrul serviciului. Prefectul a menţionat că, între timp, unii dintre aceştia s-au pensionat, alţii au fost scoşi de sub urmărire penală, iar deficitul de personal a fost rezolvat prin detaşarea unor angajaţi de la alte servicii aflate în subordinea Prefecturii Covasna.
„Au fost probleme deosebite anul trecut la acest serviciu, situaţia a fost mai mult decât critică, era în prag de colaps. Am reuşit să reechilibrăm situaţia, în patru luni activitatea a ajuns la normal. Problemele nu sunt sută la sută rezolvate, dar ne străduim să ajungem la cote optime”, a spus Sebastian Cucu.
Potrivit acestuia, important este faptul că nu mai sunt cozi interminabile la ghişee, iar programările pentru proba practică în vederea obţinerii permiselor de conducere se fac la interval de o săptămână şi nu la câteva luni, aşa cum s-a întâmplat anul trecut.
Prefectul a mai spus că în momentul de faţă doar un singur angajat mai este cercetat, fiind suspectat de corupţie.
El a mai menţionat că problemele interne din cadrul acestei instituţii s-au suprapus cu creşterea volumului de muncă, anul trecut crescând considerabil numărul cererilor de înmatriculare a maşinilor şi al celor pentru obţinerea permiselor de conducere.
Problemele la Serviciul de Permise şi Înmatriculări Auto Covasna au început în primăvara anului 2009, când mai mulţi angajaţi au fost inculpaţi pentru fals, trafic de influenţă şi abuz în serviciu, fiind suspectaţi că ar fi facilitat înmatricularea frauduloasă a unor autoturisme. În toamna anului trecut, un alt angajat a fost prins în flagrant în timp ce primea 200 de euro mită de la un candidat pentru a-i facilita promovarea probei practice la examenul pentru obţinerea permisului de conducere.