ACTUALITATE 11 decembrie 2014

Prefectul de Covasna cere reintroducerea în Codul Penal a pedepsei pentru ofensă adusă însemnelor naţionale

de Agerpres | 370 vizualizări

Prefectul judeţului Covasna, Marius Popica, cere reintroducerea în Codul Penal a pedepsei pentru ofensă adusă însemnelor naţionale, care a fost abrogată.

Marius Popica a declarat că noul Cod Penal, intrat în vigoare în acest an, dezincriminează ofensa adusă însemnelor, prin urmare jignirea sau dispreţuirea simbolurilor naţionale nu mai reprezintă infracţiune şi nu mai este pedepsită ca atare. El a menţionat că a trimis o adresă oficială Guvernului României, prin care a solicitat repunerea acestui articol în Codul Penal.

Solicitarea a venit ca urmare a atitudinii ostile manifestate faţă de însemnele naţionale de către unii dintre reprezentanţii autorităţilor locale şi membri ai comunităţii maghiare, care a culminat pe 1 Decembrie la Târgu Secuiesc cu arborarea unor drapele de doliu cu panglică roşu, alb şi verde pe mai multe clădiri private, în contextul sărbătoririi Zilei Naţionale a României.

Codul Penal anterior pedepsea cu închisoare de la 6 luni la 3 ani ofensa adusă simbolurilor naţionale, respectiv drapelului României, zilei naţionale, imnului, stemei şi sigiliului statului.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 1

Adaugă comentariu
Marius, 13 decembrie 2014
Foarte buna initiativa. Cum omul incepe sa-si faca treaba, cum dinozaurii din udmr vor sa scape de el.
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.