ACTUALITATE 2 martie 2016

Prefect Covasna: Reprezentanţii DSP şi DSV se vor deplasa joi, la Boroşneu Mare, pentru verificări

de Agerpres | 962 vizualizări

O echipă formată din specialişti de la Direcţia Judeţeană de Sănătate Publică şi Direcţia Sanitar Veterinară se va deplasa joi, în localitatea Boroşneu Mare, la solicitarea Prefecturii Covasna, pentru a face verificări în cazul bebeluşului suspectat de sindrom hemolitic-uremic (SHU), care a fost transferat miercuri după-amiază la Spitalul „Marie Curie“ din Capitală.

Prefectul Sebastian Cucu a declarat pentru Agerpres că, în funcţie de rezultatul verificărilor pe teren şi diagnosticul ce va fi pus de către medicii din Bucureşti, vor fi dispuse măsuri concrete.

„Diagnosticul nu este deocamdată confirmat, dar în cursul zilei de mâine reprezentanţii celor două instituţii se vor deplasa la Boroşneu Mare pentru verificări şi, în funcţie de acestea şi de ce vor spune medicii, vom dispune măsuri suplimentare, dacă se impun. Mâine ne întâlnim şi vom analiza concret acest caz“, a spus miercuri Sebastian Cucu.

Fetiţa în vârstă de aproape nouă luni, din localitatea covăsneană Boroşneu Mare, suspectată de sindrom hemolitic-uremic (SHU), a fost transportată miercuri după-amiază cu un elicopter SMURD de la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Sfântu Gheorghe la Spitalul „Marie Curie“ din Bucureşti.

Bebeluşul prezintă anemie, cu suspiciune de sindrom hemolitic-uremic, se menţionează într-un comunicat al Ministerul Sănătăţii transmis AGERPRES. Potrivit sursei citate, fetiţa va fi internată la Secţia de nefrologie a spitalului bucureştean, urmând a fi supusă unor investigaţii suplimentare.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 1

Adaugă comentariu
aaa, 3 martie 2016
Sănătate maximă!
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.