ACTUALITATE 19 mai 2020

Precizări privind activitatea de relații cu publicul la nivelul Inspectoratului de Poliție Județean Covasna

de Covasna Media | 1367 vizualizări

În contextul instituirii stării de alertă la nivel național prin Hotărârea Guvernului României din 18.05.2020 privind declararea stării de alertă și măsurile care se aplică pe durata acesteia pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID – 19,  și având în vedere măsurile dispuse la nivelul I.P.J. Covasna, începând cu data de 19.05.2020 se va relua activitatea de eliberare a certificatelor de cazier judiciar la toate ghișeele ce funcționează la nivelul județului Covasna, conform programului de lucru cu publicul ce poate fi accesat pe pagina de internet a Inspectoratului Judeţean de Poliţie Covasna:

https://cv.politiaromana.ro/ro/utile/cazier-judiciar .

Pentru evitarea răspândirii infecției cu virusul SARS-COV-2, prevenirea aglomerării ghișeelor în care se lucrează cu publicul și ținând cont de prevederile:

  • O.U.G. nr. 41/2016 privind stabilirea unor măsuri de simplificare la nivelul administrației publice centrale și pentru modificarea și completarea unor acte normative - care stabilește că este imperios necesar adoptarea unor măsuri urgente, în considerarea interesului public, în sensul reducerii eforturilor de procurare a documentelor în vederea obținerii serviciilor publice,
  • prevederile art. 20 alin. 7 din Legea nr. 290/2004 privind cazierul judiciar, cu modificările și completările ulterioare, care statuează că  “instituțiile publice și organele de specialitate ale administrației publice solicită extras de pe cazierul judiciar în baza consimțământului expres al persoanei pentru care se efectuează verificări specifice”,

Recomandăm tuturor persoanelor care doresc să obțină certificatul de cazier judiciar/adeverință de integritate comportamentală,  în vederea depunerii la dosare de concurs, angajare, licitație, etc., la instituțiile publice și organele de specialitate ale administrației publice, să solicite acestor instituții obținerea extrasului de pe cazierul judiciar sau a copiei de pe Registrul național automatizat cu privire la persoanele care au comis infracțiuni sexuale, de exploatare a unor persoane sau asupra minorilor, în baza consimțământului expres al persoanei pentru care se efectuează verificări specifice și în măsura în care instituția în cauză are această posibilitate.

În acest fel nu mai este necesar ca cetățeanii să se prezinte la ghișeu pentru solicitarea/eliberarea/ridicarea certificatului de cazier judiciar sau a adeverinței de integritate comportamentală.

Informații privind obținerea documentelor din domeniul cazierului judiciar le puteți consulta la adresa https://cv.politiaromana.ro/ro/utile/cazier-judiciar.

La nivelul Serviciului Rutier, începând cu data de 20.05.2020, programul de lucru cu publicul este următorul:

Luni:       10:00 – 13:00;

Marți:      09:00 – 11:00 și 15:00 – 17:00;

Miercuri: 11:00 - 14:00;

Joi:          09:00 – 12:00;

Vineri:     10:00 – 13:00.

Verificarea cunoașterii regurilor de circulație în vederea restituirii permiselor de conducere se va desfășura miercuri de la ora 10 la Incubatorul de Afaceri din municipiul Sfântu Gheorghe.

La nivelul Serviciului Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase, programul cu publicul este următorul:

Marți:  11:30 – 15:30;

Vineri: 08:30 – 12:30.

Totodată, vă informăm că, în contextul limitării evoluției situației epidemiologice la nivel național și de prevenire a infectării personalului din cadrul I.P.J. Covasna, la nivelul fiecărei unități/subunități unde funcționează ghișeu de eliberare a certificatelor de cazier judiciar, precum și la nivelul Serviciului Rutier și a Serviciului Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase a fost organizată activitatea, astfel încât să fie respectate măsurile aplicabile pe perioada stării de alertă, precizate în Hotărârea Guvernului României nr. 294/18.05.2020 privind declararea stării de alertă și măsurile care se aplică pe durata acesteia pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de CVOVID – 19.

În acest sens, facem apel la cetățeni de a da dovadă de înțelegere, responsabilitate și de a respecta cu strictețe măsurile impuse de autorităţi.

Accesul în spațiile destinate relaților cu publicul se face cu purtarea obligatorie a măștii care va acoperi nasul și gura.

Abaterea de la măsurile impuse poate antrena riscuri majore, periclitând siguranța şi sănătatea atât a personalului I.P.J. Covasna, cât și a cetățenilor.

Vă mulţumim pentru înţelegere!

COMPARTIMENTUL RELAȚII PUBLICE

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.