ACTUALITATE 18 decembrie 2016

„Povestea din Ajun – Mesés Karácsony” a ajuns la final

de Covasna Media | 1449 vizualizări

Cea de-a unsprezecea ediţie a festivalului de iarnă „Povestea din Ajun – Mesés Karácsony” s-a încheiat pe 18 decembrie, cu un concert de muzică corală la Biserica Unitariană din centrul oraşului Sfântu Gheorghe. Festivalul a fost organizat de către Asociaţia de Tineret Ecou, în colaborare cu Consiliul Elevilor de la C.N. „Mihai Viteazul”.

Ediţia din acest an a festivalului a debutat pe 4 decembrie, cu un eveniment dedicat celor 90 de voluntari, care au împodobit împreună bradul de Crăciun şi şi-au dăruit unii altora cadouri. În săptămâna ce a urmat, între 5 şi 9 decembrie, s-a desfăşurat Caravana PDA-MK, prin care s-au instalat ateliere de creaţie în 11 clase primare din 7 şcoli din oraş. Împreună cu cei mici, s-au pregătit podoabe pentru bradul de Crăciun, pe care aceştia le-au putut duce acasă, dar o parte au fost donate către copiii aflaţi în dificultate. Cu aceste podoabe donate, spiriduşii au mers la Şcoala Specială din Sf. Gheorghe şi la Şcoala Gimnazială Vâlcele şi, alături de copiii şi profesorii de acolo, au împodobit bradul de Crăciun. Toţi elevii care au fost implicaţi în această activitate, aproximativ 200 la număr, au primit cadou o vizită la Muzeul Naţional al Carpaţilor Răsăriteni, instituţie parteneră a festivalului.Povestea din Ajun 2016 - 1

Pe 11 şi 18 decembrie, festivalul a ajuns în Biserica Reformată din centru şi, respectiv, în Biserica Unitariană, unde am adus în faţa publicului formaţiile de cânt coral Canticum şi Eufonia, precum şi corul Liceului „Mikes Kelemen”, care este participant în cadrul festivalului încă de la prima ediţie, desfăşurată în 2006. După concerte, publicul a fost servit cu ceai cald şi turtă dulce.

În perioada 13-15 decembrie, spiriduşii de festival s-au urcat în mijloacele de transport în comun, unde, alături de formaţiile corale alcătuite din elevi de la liceele din oraş, au adus spiritul Crăciunului mai aproape de călători. În toate cele trei zile ale activităţii CarolBus, s-au cântat colinde timp de două ore în autobuzele care circulă pe liniile principale din oraş şi, de asemenea, toţi călătorii au primit turtă dulce din partea spiriduşilor.

Pe 15 şi 16 decembrie s-a desfăşurat Turneul de Colinde în grădiniţe – au avut loc patru concerte de colinde în limbile română, maghiară şi engleză, susţinute de Hilda Tătar şi Maria Andraş. Copiii de la grădiniţele Pinocchio, Albă-ca-Zăpada, Csipike şi Napsugár au cântat şi dansat alături de soliste şi de spiriduşii de festival pe parcursul concertelor, iar la final au fost recompensaţi cu dulciuri.Povestea din Ajun 2016 - 2

Tot pe 15 decembrie, voluntarii i-au luat prin surprindere pe cei aflaţi în centrul oraşului printr-un flashmob – au cântat, alături de trecători, colinde în limbile maghiară şi română. Iar pe 16 decembrie, cei mai activi spiriduşi au pornit spre Bucureşti, la spectacolul „Poveste de Crăciun”, organizat de Opera Comică pentru Copii la Sala Polivalentă. Spiriduşii s-au bucurat de cele două ore de spectacol, urmărind artişti precum Felicia Filip, Laura Bretan, Alina Eremia, dar şi momente de balet, operă şi muzică simfonică. Totodată, spiriduşii s-au reîntâlnit cu iniţiatorii festivalului Povestea din Ajun/Mesés Karácsony – Emil Pantelimon şi Mădălin Guruianu, care în acest an au fost organizatorii evenimentului de la Bucureşti.

„Ne bucurăm că am reuşit să scriem şi a unsprezecea ediţie a Poveştii din Ajun şi să aducem spiritul sărbătorilor mai aproape de oraşul Sfântu Gheorghe. Vreau să le mulţumesc atât voluntarilor pentru implicarea şi dăruirea de care au dat dovadă pe parcursul festivalului, cât şi echipei de coordonatori, alături de care am lucrat aproape două luni pentru a organiza cât mai bine evenimentul – Andra Benedic, Alexandra Manole, Timea Mocanu, Adelina Muntean, Ioana Munteanu, Alexandra Subţirelu, Eduard Brandabura, Albert Briciu, Bogdan Radu şi Marian Stănică”, a precizat Denisa Gabor, coordonatorul echipei de voluntari.Povestea din Ajun 2016 - 4

„Pentru mine este un eveniment de suflet, căci sunt implicat în organizarea lui încă de la prima ediţie când, alături de Emil şi Mădălin, reuşeam să aducem pe o scenă micuţă aproape 300 de colindători de la grădiniţele, şcolile şi liceele din oraş. Acest festival este o poveste impresionantă, care, în 11 ani, a strâns mii de spectatori la evenimentele desfăşurate. Noi credem în spiritul Crăciunului şi de aceea vrem să îl aducem aproape de oameni de la an la an”, a declarat Alexandru Ujvarosi, preşedintele Asociaţiei de Tineret Ecou.

Festivalul Povestea din Ajun/Mesés Karácsony a fost organizat cu sprijinul financiar oferit de partenerii de la In-Nova TF, Arcon şi Covalact, precum şi alţi sponsori, dar şi cu sprijinul logistic oferit de Muzeul Naţional al Carpaţilor Răsăriteni, Colegiul Naţional „Mihai Viteazul” şi Opera Comică pentru Copii. Toate activităţile desfăşurate pot fi urmărite şi pe pagina de facebook a evenimentului – fb.com/povesteadinajun. Organizatorii festivalului sprijină din punct de vedere logistic şi material evenimentele care se vor desfăşura în perioada următoare la Colegiul Naţional „Mihai Viteazul”, pe 20 şi 21 decembrie.

Teme articol: copii festival concert Ajun
Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.