ACTUALITATE 21 decembrie 2011

Povestea din Ajun devine sărbătoarea comunităţii

de Covasna Media | 394 vizualizări

Festivalul de Iarnă “Povestea din Ajun” a depăşit anul acesta toate aşteptările. În primul rând, perioada în care se desfăşoară activităţile s-a prelungit cu două săptămâni, până pe data de 31 decembrie, când va avea loc extragerea celor doi prieteni covăsneni (un român şi un maghiar) care vor pleca împreună în luna ianuarie la Viena.

21 de evenimente, 85.366 de accesări şi vizualizări ale site-ului, peste 7.000 de spectatori, 8.000 de cititori, 1.000 de ferestre personalizate cu căciula “Povestea din Ajun”, 40 de parteneri şi sponsori, 120 de ore de filmări HD, 250 de artişti (solişti vocali/instrumentali, actori, corişti) şi 50 de voluntari români şi maghiari sunt parte din rezultatele celor două săptămâni de poveste. Nume precum Gheorghe Zamfir, Alexandru Tomescu, Miltiade Nenoiu, Gheorghe Palcu, Sorin Dobre sau Gonul Aptula au trecut, în premieră, pe la Sfântu Gheorghe. Peste 500 de oameni s-au fotografiat în cadrul campaniei “Copacul din Poveste” şi www.creeazacadou.ro, alături de simbolurile festivalului de iarnă. 5.000 de copii au primit gratuit cartea de colorat “Copacul din Poveste” şi alţi 900 au luat parte la cele două reprezentaţii ale piesei Albă-ca-Zăpada a celui mai mare Teatru de Păpuşi din România – Teatrul Ţăndărică. Festivalul “Povestea din Ajun” s-a desfăşurat anul acesta într-un număr record de 12 locaţii: Centrul de Cultură Arcuş, Biblioteca Judeţeană “Bod Peter”, Muzeul Naţional al Carpaţilor Răsăriteni, Universitatea Babeş Bolyai, Teatrul din Sfântu Gheorghe, Liceul “Szekely Miko”, Liceul “Mikes Kelemen”, Colegiul Naţional “Mihai Viteazul”, Şcoala “Varodi Jozsef”, Biserica “Krisztus Kiraly”, Catedrala Ortodoxă, şi Librăria Ex-Libris.

“Cred că putem spune, după aceste două săptămâni, că binele nu o duce deloc rău în comunitatea noastră. Această a 6-a ediţie a festivalului a adus 21 de evenimente mult mai rafinate decât cele din ediţiile precedente. Cred că ne maturizăm şi sper ca această etapă a vieţii noastre să aducă după ea şi un set de beneficii pentru comunitate. Oferta culturală pe care Povestea din Ajun a adus-o în faţa publicului covăsnean este, de departe, onorabilă şi cu o deosebită calitate artistică. Până la ediţia următoare, vă urez sărbători fericite tuturor şi să nu uităm că, aşa cum bine spune Edmund Burke, <<Răul înfloreşte acolo unde oamenii buni nu fac nimic>>”, a declarat Emil Pantelimon, directorul Festivalului de Iarnă “Povestea din Ajun”.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.