Povestea din Ajun a ajuns la ediţia a XI-a
Pentru al unsprezecelea an consecutiv, Povestea din Ajun – Mesés Karácsony continuă la Sfântu Gheorghe, în organizarea Asociației de Tineret Ecou și a Consiliului Elevilor C.N. „Mihai Viteazul”. La fel ca în anii trecuți, orașul va fi împânzit de căciulițe colorate în roșu și negru, simbolul spiridușilor care răspândesc spiritul sărbătorilor de iarnă.
Povestea din acest an a început pe 4 decembrie, printr-un eveniment dedicat celor 90 de voluntari, care și-au dăruit cadouri unii altora, în prezența lui Moș Crăciun. În această săptămână, s-a desfășurat Caravana PDA/MK în cadrul căreia am instalat ateliere de creație pentru copiii din clase primare. Alături de prietenii noștri de la Muzeul Național al Carpaților Răsăriteni, am confecționat împreună cu elevii podoabe de Crăciun. O parte din acestea au fost donate către copii aflați în dificultate, celelalte fiind păstrate de micii artiști. Finalul Caravanei a constat în câte o vizită la Școala Specială din Sf. Gheorghe, respectiv Școala Generală din Vâlcele, unde am împodobit bradul de Crăciun cu donațiile adunate și cu decorațiunile create pe loc împreună cu aceștia.
Festivalul continuă cu două concerte corale, pe 11 decembrie la Biserica Reformată din centru, și pe 18 decembrie la Biserica Unitariană, ambele începând cu ora 12. Săptămâna viitoare, pe 15 și 16 decembrie, se va desfășura Turneul de colinde în grădinițe – concerte trilingve susținute de Tătar Hilda și Maria Andraș, în grădinițele „Albă ca Zăpada”, „Pinocchio”, „Napsugár” și „Csipike”. De asemenea, între 13 și 15 decembrie, spiridușii se vor urca în mijloacele de transport în comun, pentru a transmite, prin cântece în limbile maghiară și română, bucuria și energia pozitivă specifică sărbătorii Crăciunului.
Buna desfășurare a acestor evenimente este asigurată de o echipă de 90 de tineri voluntari, de la liceele maghiare și românești din Sfântu Gheorghe. Totodată, aceste programe au fost realizate cu sprijinul financiar și logistic oferit de: In-NovaTF, Arcon, Tricomserv, Muzeul Național al Carpaților Răsăriteni și Colegiul Național „Mihai Viteazul”. Toate activităţile pot fi urmărite pe pagina de facebook a evenimentului – Povestea din Ajun.