ACTUALITATE 14 octombrie 2010

Porţi deschise la ISU Covasna

de Covasna Media | 48 vizualizări
În cursul zilei de ieri în cadrul subunităților Inspectoratului pentru Situații de Urgență ”Mihai Viteazul” s-au desfășurat o serie de demonstrații practice cu ocazia Zilei Internaționale pentru Reducerea Riscului Dezastrelor Naturale. Persoanelor care au participat la aceste activități și care în cea mai mare parte au fost elevi li s-au oferit informații cu privire la modul de comportare în cazul producerii unor situații

În cursul zilei de ieri în cadrul subunităților Inspectoratului pentru Situații de Urgență ”Mihai Viteazul” s-au desfășurat o serie de demonstrații practice cu ocazia Zilei Internaționale pentru Reducerea Riscului Dezastrelor Naturale. Persoanelor care au participat la aceste activități și care în cea mai mare parte au fost elevi li s-au oferit informații cu privire la modul de comportare în cazul producerii unor situații de urgență. Vizitatorii au asistat și la un exercițiu de descarcerare în care ”victimele” au fost din rândul participanților la aceste activități.

Pe lângă partea de intervenție care intră în competența Inspectoratului pentru Situații de Urgență ”Mihai Viteazul”, instituția desfășoară o serie de activități cu caracter preventiv în vederea informării populației cu privire la regulile de comportament ce trebuiesc adoptate în cazul producerii diferitelor situații de urgență. Astfel în cursul anului trecut s-a desfășurat în cadrul campaniei naționale ”O casă sigură o viață în plus” proiectul I ”Respectați măsurile de prevenire” care a avut ca grup țintă preșcolarii și elevii. În cursul acestui an se desfășoară modulul II ”Modul de comportare în caz de cutremur”, iar anul următor se preconizează derularea proiectului III care are ca și subiect inundațiile.

Exercițiile demonstrative organizate în cursul zilei de azi se înscriu și ele în categoria celor preventive ce au ca scop informarea cetățenilor cu privire la modul de comportament necesar a fi adoptat în cazul producerii unor dezastre.

Compartimentul Informare şi Relaţii Publice

Lt. Cocerhan Maria­Veronica

Foto: ISU Covasna

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.