ACTUALITATE 22 decembrie 2016

Pompierii ne atenționează!

de Covasna Media | 928 vizualizări

Odată cu apropierea sărbătorilor de iarnă, activitatea de prevenire a incendiilor trebuie să aibă o amploare mult mai mare, în scopul preîntâmpinării, reducerii sau eliminării riscurilor de producere a incendiilor și a consecințelor acestora.

În anii precedenți, în perioada sărbătorilor de iarnă, proprietatea individuală a fost cea mai afectată de flăcările scăpate de sub control. Principalele împrejurări și cauze care au declanșat incendii au fost sacrificarea animalelor și utilizarea focului deschis în curți, utilizarea afumătorilor, amenajarea pomilor de Crăciun și exploatarea necorespunzătoare a mijloacelor de încălzire.

Știați că un brad de Crăciun instalat în casă și împodobit cu accesoriile tradiționale poate fi cuprins de flăcări în mai puțin de un minut?

Pentru a evita un astfel de eveniment nedorit, Inspectoratul pentru Situații de Urgență „Mihai Viteazul” al județului Covasna vă recomandă câteva măsuri de prevenire a incendiilor, specifice acestei perioade:

– nu amplasați bradul în vecinătatea surselor de căldură deschise (radiatoare, reșouri, aragazuri);

– fixați bradul în condiții de siguranță pentru a împiedica răsturnarea accidentală a acestuia;

– evitați să puneți în brad podoabe inflamabile;

– nu utilizați instalații de iluminat ornamental cu defecțiuni sau improvizații;

– nu lăsați bradul cu lumânări, artificii aprinse, instalații electrice de împodobire în funcțiune nesupravegheate;

– eliminați din jocul copiilor artificiile, petardele și pocnitorile și nu îi lăsați singuri în casă nici măcar pentru câteva minute. Un singur minut în care aceștia nu sunt supravegheați poate fi fatal. Nu vă lăsați copiii să devină statistici.

Compartimentul Informare și Relații Publice

 

Teme articol: incendiu atentionare pompiei
Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.