ACTUALITATE 3 mai 2022

Pompierii covăsneni au avut aproape 50 de misiuni în trei zile

de Diana Pantelimon | 1031 vizualizări

Pompierii militari covăsneni au intervenit în 47 de misiuni pe raza județului Covasna în perioada 29 aprilie - 1 mai a.c., a anunțat Inspectoratul pentru Situații de Urgență (ISU) Covasna. În perioada menționată s-au sărbătorit atât 1 Mai (Ziua Internațională a Muncii), cât și Zilele orașului Sfântu Gheorghe.

Ultimul sfârșit de săptămână s-a lăsat cu multă distracție. De Ziua Muncii, mai ales în România, grătarele cu mici și bere sunt la mare căutare de majoritatea oamenilor. Iar locuitorii și vizitatorii orașului Sfântu Gheorghe au avut un motiv în plus de sărbătoare, Zilele orașului. 

În timp ce unii s-au distrat, pompierii au fost în stare de alertă, fiind pregătiți pentru orice posibilă situație de urgență. Astfel, ei au intervenit în 26 de cazuri SMURD, au acordat primul ajutor și au transportat la spital persoanele rănite sau cu probleme medicale grave. Au fost implicați în 5 situații de urgență, în 2 misiuni pentru asigurarea măsurilor P.S.I. (la o competiție sportivă și la jocurile pirotehnice, organizate cu ocazia Zilelor orașului Sfântu Gheorghe) și au stins un incendiu de vegetație uscată din localitatea Reci.

Totodată, pompierii au efectuat 7 controale de prevenire și 6 activități de informare preventivă. Controalele s-au desfășurat la unități turistice sau obiective care desfăşoară activităţi economice. „Pe timpul verificărilor, principalele aspecte urmărite de inspectorii de prevenire au constat în dotarea cu stingătoare, menținerea liberă a căilor de evacuare și exploatarea în condiții de siguranță a instalațiilor electrice“, conform unui comunicat de presă al ISU Covasna.

Potrivit Inspectoratului General pentru Situații de Urgență (IGSU) România, la nivel național, în aceeași perioadă, s-au înregistrat 3.864 de situații de urgență, din care aproximativ 3.300 de cazuri cu acordarea primului ajutor, stingerea a 144 de incendii, 19 cazuri pentru descarcerarea victimelor accidentelor rutiere, 397 alte misiuni de protejare a comunităților.

Numărul intervențiilor la care au participat efectivele inspectoratelor pentru situații de urgență a fost în ușoară scădere față de perioada similară a anului trecut (3.864 intervenții în intervalul 29 aprilie-01 mai 2022, față de 3.983 intervenții în perioada 29 aprilie-01 mai 2021)“, a mai transmis IGSU România.

Pentru buna desfășurare a intervențiilor din această perioadă au fost asigurate 3.700 de mijloace tehnice, dintre care aproape 800 echipaje de stingere, 133 de mașini de descarcerare și peste 490 de echipaje SMURD, potrivit IGSU România.

Sursa foto: Facebook/IGSU - Inspectoratul General pentru Situații de Urgență, România 

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.