ACTUALITATE 5 aprilie 2013

Pompierii covăsneni, în vizită la elevii de la mai multe şcoli şi grădiniţe din judeţ [FOTO]

de Covasna Media | 675 vizualizări

Activităţile desfăşurate de pompieri în unităţile şcolare, sub genericul “Să ştii mai multe, să fii mai bun!” au avut loc pe parcursul întregii săptămâni. Specialiştii Inspecţiei de prevenire din cadrul I.S.U. Covasna s-au întâlnit în ultimele zile cu elevii şi cadrele didactice de la Şcolile gimnaziale din Dobârlău şi “Mihail Sadoveanu” din Întorsura Buzăului, respectiv cu preşcolarii de la grădiniţele Csipike şi Gulliver din Sfântu Gheorghe.

În aceste unităţi de învăţământ, specialiştii I.S.U. au desfăşurat exerciţii de evacuare şi le-au prezentat elevilor reguli de comportare pe durata producerii situaţiilor de urgenţă. De asemenea, pompierii au prezentat materiale din cadrul campaniilor “R.I.S.C. – Renunţă! Improvizaţiile sunt catastrofale” şi “F.O.C.- Flăcările omoară copii”.

Pompierii militari şi paramedicii din cadrul Detaşamentului de Pompieri Sfântu Gheorghe au fost vineri la liceul Tehnologic Economic Administrativ “Berde Aron” din Sf. Gheorghe, pentru a prezenta elevilor tehnica de intervenţie şi principalele misiuni ale personalului I.S.U. Covasna.

Elevii au primit informaţii detaliate, adecvate vârstei şi nivelului lor de cunoştinţe, despre performanţele autospecialelor, categoriile de substanţe de stingere şi folosirea lor. Ei au avut posibilitatea să vadă şi dotările ambulanţei S.M.U.R.D., cu explicaţii amănunţite din partea paramedicilor care o deservesc.

Compartimentul Informare şi Relaţii Publice

Plt. Tolvaj Marian-Marius

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.