ACTUALITATE 5 august 2021

Polițiștii și jandarmii covăsneni, implicați activ în procesul de educare a copiilor

de Covasna Media | 1730 vizualizări

Conform informațiilor transmise de către IPJ Covasna, printr-un comunicat de presă, pe parcursul vacanței de vară, activitățile educativ-preventive adresate copiilor reprezintă o prioritate pentru instituțiile de ordine și siguranță publică din județul Covasna.

„Astfel, taberele școlare organizate în județului Covasna sunt vizitate frecvent de structurile de prevenire din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Covasna și Inspectoratul de Jandarmi Județean „Gheorghe Doja” Covasna, ocazie cu care sunt prezentate și dezbătute subiecte de prevenire a actelor de violență în rândul tinerilor și sunt adresate recomandări de prevenție antivictimală și antiinfracțională.

În ziua de 3 august a.c., un număr de 37 de tineri și 13 însoțitori aflați Tabăra Sportivă „Show Time” organizată în localitatea Comandău, au primit vizita polițiștilor din cadrul I.P.J. Covasna - Biroul de Analiză și Prevenire a Criminalității și Secția de Poliție Rurală Covasna și jandarmilor din cadrul I.J.J Covasna – structura specializată de intervenție în zona montană.

Cu acest prilej, tinerilor aflați în tabără le-au fost prezentate de către polițiști teme legate de prevenirea bullying-ului și cyber-bullying-ului, iar jandarmii le-au oferit tinerilor recomandări specifice cu privire la modul în care trebuie să se comporte în zona montană și cum trebuie să reacționeze în cazul în care întâlnesc animale sălbatice.

La final, polițiștii și jandarmii le-au prezentat tinerilor autospecialele și echipamentele din dotarea celor 2 instituții.

Astfel de activități comune vor fi derulate pe toată perioada vacanței de vară”, se arată în comunicat.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.