ACTUALITATE 8 februarie 2017

Polițiștii recomandă conduita preventivă în trafic

de Covasna Media | 404 vizualizări

Pentru perioada următoare meteorologii prognozează ninsori și scăderi ale temperaturilor. În acest context polițiștii le recomandă conducătorilor auto să conducă prudent, să adapteze în permanență viteza de deplasare la condițiile meteo-rutiere și să folosească cu precădere frâna de motor deoarece carosabilul poate fi acoperit de gheață sau polei.

Informați-vă, înainte de a pleca la drum, despre condițiile meteo-rutiere de pe ruta pe care urmează să o parcurgeți și nu porniți fără a avea autovehiculul echipat pentru circulația pe timp de iarnă. Verificați, de asemenea, dacă sistemele de lumini și semnalizare, climatizare și ștergătoarele de parbriz funcționează corespunzător.

Polițiștii recomandă folosirea luminilor de întâlnire pe toate categoriile de drum, inclusiv în localități, pentru a fi vizibili în trafic. Nu vă angajați în efectuarea unor manevre riscante și asigurați-vă temeinic înainte de a intra în depășiri.

Polițiștii rutieri acționează în permanență pentru prevenirea producerii unor evenimente rutiere și preîntâmpinarea formării de ambuteiaje în trafic. Nu vă pierdeți răbdarea dacă sunteți prinși în aglomerație și respectați cu strictețe indicațiile polițiștilor din teren.

(IPJ Covasna)

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.