ACTUALITATE 15 iunie 2009

Poliţiştii din Târgu-Secuiesc instruiţi în comunicare

de Covasna Media | 813 vizualizări
20 de poliţişti au participat la cursul „Comunicare Proactivă a Poliţiei”

Mai mulţi poliţişti din cadrul Poliţiei Municipiului Târgu-Secuiesc au participat săptămâna trecută la un curs de comunicare susţinut pentru ei de conf.univ.dr. Cristian Perianu la Şcoala Gabor Aron din localitate. La curs au participat 20 de poliţişti care prin activitatea lor intră în contact cu populaţia, de la şefi de birouri, care au personal în subordine, până la şeful Poliţiei din municipiu, comisarul

20 de poliţişti au participat la cursul „Comunicare Proactivă a Poliţiei”

Mai mulţi poliţişti din cadrul Poliţiei Municipiului Târgu-Secuiesc au participat săptămâna trecută la un curs de comunicare susţinut pentru ei de conf.univ.dr. Cristian Perianu la Şcoala Gabor Aron din localitate.

La curs au participat 20 de poliţişti care prin activitatea lor intră în contact cu populaţia, de la şefi de birouri, care au personal în subordine, până la şeful Poliţiei din municipiu, comisarul Florin Popa.

„A fost unul dintre obiectivele mele din proiectul managerial, să organizez cursuri de comunicare şi analiză tranzacţională pentru poliţişti, scopul fiind de a creşte nivelul de profesionalizare a poliţiştilor, de a-i învăţa să comunice între ei şi cu publicul. Cred că acest curs – „Comunicare proactivă a Poliţiei“ - şi-a atins scopul, a fost foarte util, au participat poliţişti de la fiecare formaţiune care intră zilnic în contact cu publicul, care rezolvă problemele cetăţenilor şi sunt puşi în tot felul de situaţii“, a spus com. Popa.

Fost profesor la Academia de Poliţie „Alexandru Ioan Cuza“ şi cu activitate în presă, Perianu i-a „supus“ pe poliţişti la mai multe situaţii de comunicare cu care se confruntă zi de zi. Potrivit acestuia, în meseria lor poliţiştii sunt nevoiţi să se adapteze la situaţii atipice, în care trebuie să coopereze şi să relaţioneze neconflictual. Un alt obiectiv al cursului a fost relaţionarea cu presa, Perianu explicând că în acest caz de multe ori conflictul apare plecând de la rolul de investigator al celor două părţi, când poliţistul se grăbeşte să bage datele la dosar, iar jurnalistul să le publice cât mai repede.

„A fost un grup foarte bun, am stat împreună 3 zile, i-am stârnit, le-am deschis atenţia şi interesul pentru comunicare. Obiectivul clar atins este că de acum încolo vor fi atenţi la tot ce înseamnă comunicare“, a spus conf.univ.dr. Cristian Perianu.

Un nou curs, la toamnă

Cursul organizat la Târgu-Secuiesc ar putea fi reluat în toamnă, când alţi 20 de poliţişti vor fi invitaţi să participe. Importanţa comunicării la nivel de instituţii, purtători de cuvânt, presă este un subiect tot mai accentuat în ultima perioadă şi în judeţul Covasna. La sfârşitul lunii mai, la Centrul de Studii Europene de la Arcuş, Consiliul Judeţean, Centrul de Studii Europene de la Arcuş şi Asociaţia Pentru Comunitate au organizat un curs pentru purtători de cuvânt ai instituţiilor. Cursurile fuseseră susţinute de conf.univ.dr. Dumitru Borţun, preşedintele Juriului de Onoare al Asociaţiei Române de Relaţii Publice, iar potrivit preşedintelui Asociaţiei pentru Comunitate, Dan Manolăchescu, scopul evenimentului era de a ameliora relaţiile dintre purtători de cuvânt şi jurnalişti, de a eficientiza comunicarea organizaţională şi de a promova transparenţa instituţională.

Ana Sidon

Teme articol: poliţie comunicare curs
Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 1

Adaugă comentariu
Celalalt Adrian ... Indecisul, 15 iunie 2009
bile albe: buna strategie de marketing! comunicare trebuie la politisti! bile negre: trebuie sa participe toti politistii de la mic la mare!!!
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.