ACTUALITATE 8 aprilie 2009

Poliţiştii de proximitate au fost lăudaţi de elveţieni

de Covasna Media | 492 vizualizări
Cei 19 poliţişti de proximitate din judeţ şi cel care i-a instruit, Gil Balănică, au fost apreciaţi pozitiv, chiar lăudaţi, de o echipă de specialişti eleveţieni veniţi pentru două zile în Covasna, ca să monitorizeze şi să evaluaze activitatea Poliţiei de Proximitate. Coordonatorul pentru România al programului de înfiinţare a Poliţiei de Proximitate, Peter Schorer, a declarat ieri la Sfântu-Gheorghe că pentru elveţieni „acest proiect este un succes”. Schorer a adăugat că,

Cei 19 poliţişti de proximitate din judeţ şi cel care i-a instruit, Gil Balănică, au fost apreciaţi pozitiv, chiar lăudaţi, de o echipă de specialişti eleveţieni veniţi pentru două zile în Covasna, ca să monitorizeze şi să evaluaze activitatea Poliţiei de Proximitate. Coordonatorul pentru România al programului de înfiinţare a Poliţiei de Proximitate, Peter Schorer, a declarat ieri la Sfântu-Gheorghe că pentru elveţieni „acest proiect este un succes”. Schorer a adăugat că, după finalizerea proiectului în anul 2007, a venit să evalueze modul în care acest proiect continuă şi nu în ultimul rând ca să vadă ce poate fi îmbunătăţit şi eventual folosit în implementarea conceptului de Poliţie de Proximitate şi în Bosnia-Herţegovina. Schorer a ţinut să evidenţieze, în mod special, activitatea poliţiştilor de proximitate de la Târgu-Secuiesc pe care a catalogat-o drept excepţională. În cele două zile de prezenţă în judeţ, eleveţienii i-au evaluat şi pe poliţiştii de proximitate covăsneni. Psiholog al Poliţiei elveţiene şi consultant al Agenţiei Elveţiene pentru Dezvoltare şi Coopreare, Christian Weidkuhn, a declarat, după ce i-a inter vievat pe poliţiştii de proximitate covăsneni, că acesţia sunt specialişti şi că „sunt angajaţi şi fac cu plăcere ceea ce fac”.

Ce este Poliţia de Proximitate

Poliţia de Proximitate este o nouă metodă de lucru prin care atitudinea faţă de muncă şi stilul de conducere sunt orientate către recunoaşterea preventivă şi proactivă a problemelor comunităţii.

Proximitatea se realizează prin parteneriatul între poliţie şi cetăţeni, unităţi şcolare, biserică, medii de afaceri, organizaţii neguvernamentale, autorităţi publice locale etc., în scopul rezolvării problemelor cu impact direct asupra vieţii sociale, al creării unui climat de siguranţă civică şi îmbunătăţirii calităţii vieţii. Poliţistul de proximitate lucrează la unitatea de poliţie, dar se află zilnic pe teren, încercând să asculte probelemele oamenilor şi să le ofere soluţii. Este un fel de punte de legătură între aceştia şi instituţiile care trebuie să le soluţioneze aceste probleme. Nu în ultimul rând este un negociator profesionist şi îi ajută pe bătrâni sau pe cei cu handicap fizic ori mental să se ferească de infractori şi îi sfătuieşte cum să procedeze pentru a nu deveni victime.

Adrian Moise

Teme articol: poliţie proximitate laude
Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.