ACTUALITATE 9 februarie 2012

Poliţiştii de la Biroul Investigaţii Criminale cercetează un tânăr de 24 de ani, abia liberat din penitenciar, pentru înşelăciune

de Covasna Media | 65 vizualizări

Poliţiştii de la Biroul Investigaţii Criminale Sf. Gheorghe l-au identificat pe raza municipiului Sf. Gheorghe pe N. Mihai, de 24 de ani, din oraşul Victoria, judeţul Braşov, suspectat de înşelăciune.

Poliţiştii au demarat ancheta, după ce au înregistrat mai multe plângeri de la persoane din judeţ despre faptul că au fost contactate prin intermediul unei reţele de telefonie fixă de o persoană necunoscută. Persoana necunoscută se prezenta sub numele Popa Andreea, recomandându-se ca fiind reprezentantă a respectievei companii de telefonie fixă, după care le felicita că în urma unui concurs organizat de firmă sunt fericiţii câştigători ai unui premiu de mai multe mii de euro.

Pentru a intra în posesia premiului, persoanele contactate erau rugate să transfere prin intermediul unui serviciu de transfer monetar diferite sume de bani (sume cuprinse între 50 şi 400 de lei) pe numele suspectului.

Unele dintre persoane au dat curs invitaţiei, a virat banii, după care au primit un număr de cont (fictiv) de la o bancă comercială, de unde să ridice premiul.

Persoanele se deplasau la bancă şi aflau că de fapt au fost înşelate.

Până în prezent, la IPJ Covasna au fost înregistrate 4 asemenea plângeri, prejudiciul se ridică la suma de 900 de lei.

Cu ocazia percheziţiei imobiliare, poliţiştii au identificat la locuinţa unde stătea suspectul în Sf. Gheorghe mai multe cărţi telefonice, în care erau subliniate mai multe sute de nume. În urma apelării persoanelor ale căror nume au fost subliniate, poliţiştii au constatat că toate au fost apelate de suspect, cu intenţia de a le înşela, însă multe persoane şi-au dat seama de intenţia apelantului şi nu au virat sumele solicitate.

Din cercetări rezultă că suspectul a acţionat în perioada decembrie 2011-ianuarie 2012.

De altfel, el a fost liberat din penitenciar la mijlocul lunii noiembrie 2011, unde a ispăşit o pedeapsă pentru furturi din locuinţă.

Suspectul a fost reţinut timp de 24 de ore, iar apoi magistaţii au luat măsura interzicerii de a părăsi localitatea pentru o perioadă de 30 zile.

Poliţiştii continuă cercetările pentru identificarea persoanelor înşelate, şi pentru documentarea întregii activităţi infracţionale a suspectului.

Poliţiştii fac apel la persoanele care au fost victime ale acestui tânăr să vină la sediul Poliţiei Municipiului Sf. Gheorghe şi să depună plângere împotriva lui.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.