ACTUALITATE 3 februarie 2011

Poliţiştii covăsneni vor demisia şefului IGPR

de Covasna Media | 197 vizualizări
Sindicaliştii din poliţie sunt indignaţi de limbajul folosit de chestorul Liviu Popa Şeful Inspectoratului General al Poliţiei Române (IGPR), chestorul Liviu Popa, a declarat public recent că în rândurile poliţiştilor sunt suficienţi beţivi şi nenorociţi şi că astfel are de unde să reducă personalul din cadrul instituţiei pe care o conduce. Liderii Sindicatului Naţional al Poliţiştilor şi Personalului Contractual (SNPPC) sunt nemulţumiţi de limbajul „suburban” folosit de Liviu Popa şi de faptul că a

Sindicaliştii din poliţie sunt indignaţi de limbajul folosit de chestorul Liviu Popa

Şeful Inspectoratului General al Poliţiei Române (IGPR), chestorul Liviu Popa, a declarat public recent că în rândurile poliţiştilor sunt suficienţi beţivi şi nenorociţi şi că astfel are de unde să reducă personalul din cadrul instituţiei pe care o conduce.

Liderii Sindicatului Naţional al Poliţiştilor şi Personalului Contractual (SNPPC) sunt nemulţumiţi de limbajul „suburban” folosit de Liviu Popa şi de faptul că a generalizat insultele la toată instituţia Poliţiei Române.

„Şeful IGPR a afirmat că avem suficienţi poliţişti beţivi şi nenorociţi… Dincolo de exprimarea suburbană, ne surprinde sursa de informare folosită de chestorul Liviu Popa, pentru că el a invocat doar prezentările din mass-media fără o dovadă exactă care să suţină cele spuse de el”, a declarat liderul filialei judeţene a SNPPC-ului, Gil Bălănică.

De asemenea, Gil Bălănică mai spune că SNPPC informează publicul şi poliţiştii că şeful IGPR a manifestat un „comportament necorespunzător în serviciu şi societate, fapt care a adus atingere onoarei şi probităţii profesionale a poliţistului şi prestigiului instituţiei”, atitudine sancţionată de lege, motiv pentru care poliţiştii cer demisia şefului IGPR.

“Stau şi mă gândesc cum ar fi ca toţi poliţiştii să aibă un asemenea limbaj faţă de cetăţeni sau colegi. Cred că populaţia şi-ar pierde încrederea în noi. Nu mai este loc pentru chestorul Popa în Poliţie. Nu mai reprezintă instituţia. Să îşi aducă bine aminte de fostul şef al IPJ Neamţ, Aurelian Şoric, şi de fostul secretar de stat Dan-Valentin Fătuloiu, cadre superioare ale ierarhiei, care au fost îndepărtaţi tocmai pentru declaraţii denigratoare de acelaşi fel. Foarte urât mod de a se alinia unor asemenea personaje”, a continuat reprezentantul SNPPC.

Totodată, Gil Bălănică a mai spus că majoritatea poliţiştilor sunt dedicaţi meseriei pe care o practică şi o asemenea generalizare nu îşi are rostul în rândul profesioniştilor.

Liderul judeţean al SNPPC a mai spus că poliţiştii îşi manifestă îngrijorarea faţă de calităţile manageriale ale şefului IGPR motiv pentru care aşteaptă o poziţie oficială din partea Ministerului Administraţiei şi Internelor (MAI), dar şi demisia cât mai rapidă a lui Liviu Popa.

„Cunoscând recentele sale manifestări, expresii şi atitudini suburbane cu prilejul prezenţei sale în mai multe Inspectorate Judeţene cu ocazia bilanţurilor anuale, cred că este timpul de a vorbi despre un nou şef  la IGPR. Liviu Popa şi-a exprimat indirect dorinţa de a părăsi instituţia şi mai spun din nou că poate să îşi dea demisia pentru că aşteptăm schimbarea”, a conchis Gil Bălănică.

Formă paşnică de protest între poliţişti

Insultele pronunţate de chestorul Liviu Popa au ajuns mod de protest în rândul poliţiştilor, ei alegând să se strige unul pe altul “beţivule” sau “nenorocitule”, tocmai pentru a atrage atenţia mai repede. Dacă este vorba de complimente pentru munca adusă, angajaţii MAI recurg tot la aceste două cuvinte deoarece este forma cea mai uşoară de folosit, dar şi pentru caracterizarea generală făcută de şeful IGPR.

“De mai bine de 12 ani sunt agent de poliţie şi nu am mai întâlnit o persoană mai josnică decât Liviu Popa. Dacă ar fi fost vorbe aruncate în spatele uşilor închise unui prieten sau amical într-o discuţie cu cineva apropiat nu ar fi avut nimeni nimic cu el. Pe linie ierarhică toţi poliţiştii au un şef dar dacă ne-au mai făcut proşti că nu am realizat obiectivul sau că am scăpat un detaliu nu este atât de grav pe cât acesta când suntem toţi băgaţi în oala beţivilor şi a nenorociţilor”, a declarat un agent din municipiul Sfântu Gheorghe.

Un alt poliţist a spus că după serviciu dacă serveşte cu prietenii o bere sau merge cu soţia la un restaurant şi servesc o sticlă de vin nu devine automat un beţiv.

“Şeful IGPR ar trebui să se uite mai întâi în dicţionar şi să vadă ce înseamnă cuvântul beţiv sau alcoolic, iar apoi să facă declaraţii publice. Nu cred că a venit vreodată un poliţist beat la serviciu şi nici nu a intrat vreunul în comă pe durata turelor. Foarte mulţi au familie, copii şi prieteni, au cu ce să îşi bată capul şi nu sunt nişte “nenorociţi” uitaţi de lume la colţul străzii”, a completat poliţistul.

“Poate că mai sunt şi poliţişti care “trag la măsea” pentru că nu sunt toţi perfecţi, dar a generaliza este prea de tot. Să vedem care va fi rezultatul acestui demers pentru că şi noi (agenţii, n.r.) ştim să ne apărăm interesele nu numai şefii. Acum este timpul să punem toate cărţile pe masă şi să vedem cine bea şi cine este nenorocitul. De 24 de ani beau un pahar de vin la Revelion şi încă unul de Paşti. Să vedem cine bea mai mult: eu sau Liviu Popa?”, s-a întrebat retoric un alt poliţist din cadrul IPJ Covasna.

Ministrul Administraţiei şi Internelor, Traian Igaş, a declarat vizavi de spusele lui Liviu Popa că nu este cea mai fericită situaţie în care şeful IGPR s-a băgat, iar referitor de eventuala demitere a acestuia nu se află momentan pe agenda sa de ministru, dar trebuie privită partea plină a paharului, apreciind activitatea din 2010 a Poliţiei Române.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 8

Adaugă comentariu
NG, 6 februarie 2011
Constat cu durere ca multi uita ca sunt oameni. Ca tot acesti "betivi" sunt cei care ne iarta micile greseli si sunt oameni cu noi, cand ar putea sa isi faca pe deplin munca. Asta ar insemna sa te citeste integral
Primar_la_Hetea, 3 februarie 2011
Exact szekely, asta e "cartea de vizita" a politistului roman. Betiv, corupt, incapabil si nenorocit.
szekely, 3 februarie 2011
http://www.youtube.com/watch?v=9ig3v-QZS2M uitativa la politai
joe, 3 februarie 2011
politist=gabor=hot
pita-gora, 3 februarie 2011
Si inca ceva ma Gile. Sigur nici un politist n-a venit beat la serviciu asa cum tu insuti declari si semnezi. Dar de plecat beat dela serviciu sunt nu unu si nu doi. Si asta mi se pare si mai citeste integral
_botond, 3 februarie 2011
mai balanica! 80% dintre voi sunt exact va cei din siret arestati in masa. Cum nu se poate generaliza? Fiecare dintre voi dupa 5 ani de "serviciu in folosul cetateanului" deja are cate 2-3 case, deci citeste integral
Alin, 3 februarie 2011
Hai la munca!
milu, 3 februarie 2011
si eu cred ca a gresit chestorul cand a zis " că avem suficienţi poliţişti beţivi şi nenorociţi…" el trebuia sa zica simplu avem politai betivi si nenorociti.
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.