ACTUALITATE 10 iunie 2022

Polițiștii covăsneni la datorie în contextul sărbătoririlor de Rusalii

de Covasna Media | 1282 vizualizări

În perioada 10 – 13 iunie a.c., cu ocazia sărbătorilor de Rusalii, polițiștii covăsneni vor fi prezenți în teren pentru prevenirea evenimentelor nedorite, pentru menținerea siguranței traficului rutier și combaterea faptelor ilicite.

 

Efectivele care vor fi prezente în teren vor acționa atât pentru prevenirea, descurajarea și combaterea faptelor antisociale, cât și pentru creșterea gradului de siguranța rutieră, aceștia folosind aparatele radar, aparatele etilotest și DrugTest, în vederea depistării șoferilor care încalcă regulile de circulație.

Polițiștii vor acționa în zonele turistice și zonele de agrement de pe raza județului Covasna, în centrele și societățile comerciale, piețe, precum și în stațiile și mijloacele de transport în comun, activitățile fiind desfășurate, în sistem integrat, împreună cu celelalte instituții cu atribuții în asigurarea ordinii și liniștii publice.

De asemenea, polițiștii vor fi prenzenti și în zona lăcașurilor de cult pentru prevenirea oricăror incidente.

Având în vedere că este o perioadă aglomerată, vă recomandăm să fiți vigilenți, să manifestați o atenție deosebită asupra banilor pe care îi aveți asupra dumneavoastră, astfel încât să nu deveniți victime ale infracțiunilor.

- nu luaţi asupra dumneavoastră sume mari de bani;

- păstraţi banii și portofelul în geantă, borsetă sau într-un buzunar inaccesibil, şi nu în buzunarul de la spatele pantalonilor;

- dacă sunteţi într-un loc aglomerat nu ţineţi poşeta lateral sau în spatele dumneavoastră. Ţineţi-o la vedere, cât mai strâns, sub braţ.

- când staţi la rând, nu vă înghesuiţi şi nu permiteţi să fiţi înghesuit;

Dacă vă deplasaţi după lăsarea întunericului, evitaţi zonele izolate sau neiluminate şi purtarea ostentativă a bijuteriilor.

Pentru siguranța locuinței și a bunurilor dumneavoastră, în cazul în care părăsiți domiciliul, asigurați-vă temeinic că ați închis ușile și ferestrele casei, inclusiv cele ale anexelor locuinței. Totodată, polițiștii vă recomandă să evitați să postați fotografii și informații pe rețelele de socializare despre locația în care vă aflați.

Pentru prevenirea accidentelor rutiere și fluidizarea traficului, pe drumurile publice, vor fi la datorie poliţiştii rutieri. Polițiștii vor verifica respectarea normelor legale privind regimul legal de viteză precum și prevenirea și combaterea consumului de alcool sau a altor substanțe la volan.

Dacă plecati la drum conduceți prudent, respectați regulile de circulație și nu vă grăbiți, întrucât este important să ajungeți în siguranță la destinație și să sărbătoriți alături de cei dragi.

Conducătorii auto sunt sfătuiţi să nu conducă sub influenţa băuturilor alcoolice, să reducă viteza de deplasare în zonele cu circulaţie intensă, să circule cu prudenţă sporită  în momentul când trec pe lângă grupuri de pietoni, să nu oprească autovehiculele în apropierea lăcaşelor de cult şi să respecte semnalele agenţilor de poliţie rutieră.

Pietonilor le recomandăm să circule pe trotuare, să traverseze strada numai prin locurile special amenajate trecerii pietonilor şi să nu staţioneze pe partea carosabilă.

În caz de nevoie sau dacă aţi asistat ori aveţi cunoştinţă despre comiterea vreunei fapte antisociale, apelaţi la cel mai apropiat poliţist, ori sunaţi la 112 - Apelul Unic de Urgenţă!

                            COMPARTIMENTUL RELAȚII PUBLICE

 

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.