ACTUALITATE 18 februarie 2016

Poliţiştii covăsneni în acţiune

de Covasna Media | 224 vizualizări

Amenzi de peste 50.000 de lei au fost aplicate în cadrul acţiunlor desfăşurate miercuri pe raza judeţului Covasna

Acţiunile pentru siguranţa cetăţeanului sunt continuate de poliţiştii covăsneni, astfel că şi miercuri la nivelul judeţului au fost organizate şi desfăşurate acţiuni în scopul prevenirii şi combaterii faptelor ilicite.

Miercuri au fost efectuate peste 60 de controale şi acţiuni directe, iar în urma activităţilor desfăşurate au fost constatate 4 infracţiuni, au fost aplicate 51 de sancţiuni contravenţionale în valoare totală de 50.170 de lei şi au fost confiscate bunuri în valoare de peste 4.000 de lei precum şi 20 de metri cubi de material lemnos.

S-au aplicat sancţiuni contravenţionale pentru abateri la regimul silvic, pentru nerespectarea regimului convieţuirii sociale şi ordinii publice, dar şi pentru abateri în trafic şi la regimul comerţului.

***

În cadrul acţiunilor, poliţiştii de la Biroul de Combatere a Delictelor Silvice, în colaborare cu personal silvic din cadrul Gărzii Forestiere Braşov şi Ocolul Silvic Privat Buzăul Ardelean, au efectuat un control la sediul şi depozitul de materiale lemnoase aparţinând unei întreprinderi individuale din judeţ. În urma verificărilor s-a constatat că reprezentantul întreprinderii deţinea material lemnos fără documente legale de provenienţă.

În consecinţă s-a dispus aplicarea unei sancţiuni contravenţionale în valoare de 5.000 de lei şi confiscarea cantităţii de 9 metri cubi de material lemnos, cherestea şi lemn de foc.

***

Poliţiştii din Târgu Secuiesc au acţionat pe raza de competenţă şi pentru prevenirea şi combaterea absenteismului şcolar. Astfel au fost verificate şase unităţi de alimentaţie publică din Târgu Secuiesc, iar în urma controalelor au fost depistaţi doi elevi care absentau nemotivat de la cursuri.

S-au luat măsuri în vederea înştiinţării unităţii de învăţământ unde învaţă cei doi elevi, cu privire la această situaţie.

***

Tot poliţiştii din Târgu Secuiesc s-au sesizat din oficiu cu privire la faptul că în luna decembrie a anului trecut, un bărbat de 42 de ani din Ojdula, ar fi provocat un accident rutier soldat cu pagube materiale şi nu s-a prezentat la poliţie pentru a solicita documente de constatare.

Poliţiştii au stabilit că bărbatul avea un permis de conducere eliberat de autorităţile sârbe, însă în urma verificărilor efectuate prin Centrul de Cooperare Poliţienească Internaţională - Biroul Naţional Interpol, s-a constatat că persoana nu figurează în bazele de date din această ţară ca fiind posesoare de permis de conducere.

Astfel a fost întocmit un dosar de cercetare penală pe numele bărbatului pentru comiterea infracţiunilor de conducere fără permis,  fals material în înscrisuri oficiale şi uz de fals.

***

Tot în cadrul acţiunilor desfăşurate, poliţiştii din Ghelinţa au identificat un bărbat care transporta lemn de foc cu o căruţă. Din verificări s-a stabilit că persoana a tăiat ilegal şi sustras lemnul de pe o păşune împădurită din comună.

Cantitatea de un mc de lemn a fost ridicată în vederea confiscării, iar bărbatul a fost sancţionat contravenţional cu amendă de 2.000 de lei, conform prevederilor Legii nr. 171/2010.

***

Poliţiştii din Sita Buzăului au depistat un bărbat de 48 de ani care conducea un tractor ce nu era înregistrat sau înmatriculat în circulţie. Acesta este cercetat penal acum pentru conducerea unui autovehicul neîmatriculat pe drumurile publice.

 

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.