ACTUALITATE 27 iulie 2017

Polițiștii covăsneni desfășoară activități preventive în taberele școlare

de Covasna Media | 830 vizualizări

Chiar dacă suntem în plin sezon de vacanță școlară, polițiștii din cadrul Biroului de Analiză și Prevenire a Criminalității continuă suita de activități preventive, locul de desfășurare al acestora fiind taberele școlare și chiar Biblioteca Județeană.

De la începutul vacanței polițiștii au desfășurat activități informativ-preventive în cadrul trei tabere școlare și o activitate la Biblioteca Județeană din Sfântu Gheorghe, iar peste 120 de elevi și profesori au luat parte la acestea.

Activitățile au debutat cu o activitate de promovare a siguranței pe internet, în cadrul taberei școlare organizate la Balvanyos. În cadrul întâlnirii au fost prezentate și dezbătute aspecte privind siguranţa minorilor în spaţiul virtual, iar la sfârșitul activităţilor, fiecare elev participant a primit obiecte promoţionale.

Nici Siguranța Rutieră nu a fost neglijată, astfel că la Biblioteca Județeană „Bod Peter” din Sfântu Gheorghe, polițiștii s-au alăturat celor care organizează, pe perioada vacanţei de vară, activităţi recreaţionale adresate elevilor, și au desfășurat o sesiune de informare privind circulaţia pe drumurile publice a pietonilor și bicicliștilor.

Activitățile preventive ale polițiștilor au continuat în cadrul taberei școlare organizate de Crucea Roșie Sfântu Gheorghe în comuna Cernat unde au fost prezentate aspecte privind importanța respectării regulilor de circulație, modul de comportare în trafic în calitate de pieton, dar și ca biciclist, și au fost adresate recomandări preventive referitoare la siguranța personală pe perioada vacanței școlare.

Tot în comuna Cernat, în cadrul taberei școlare „Dance Camp 2017”, au fost prezentate materiale video cu tematică rutieră și au fost dezbătute aspecte privind importanța respectării normelor rutiere, privind deplasarea pe drumurile publice ca pieton. De asemenea, elevilor le-au fost prezentate și informații privind modul în care trebuie echipată o bicicletă pentru a se deplasa pe drumurile publice, echipamentul pe care trebuie să-l poarte pentru a fi vizibili în trafic și care pot asigura un grad ridicat de protecție.

Activitățile cu caracter preventiv vor continua pe tot parcursul vacanței de vară.

(IPJ Covasna)

Teme articol: poliţie tabere
Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.