ACTUALITATE 9 decembrie 2015

Polițiștii covăsneni continuă acțiunile în cadrul planului de măsuri „sărbători de iarnă în siguranță”

de Covasna Media | 129 vizualizări

Amenzi în valoare de peste 38.000 de lei, peste 60 de pomi de Crăciun și mărfuri în valoare de mai bine de 2.000 de lei au fost confiscate în urma în urma acțiunilor desfășurate polițiștii covăsneni.

Polițiștii de la Biroul de Combatere a Delictelor Silvice, în cooperare cu cei din cadrul Posturilor de Poliție Chichiş şi Dobârlău, au organizat şi executat o acţiune pe raza localităţilor Dobârlău, Băcel și Chichiş, în scopul prevenirii şi combaterii delictelor silvice.

În urma verificărilor efectuate a fost identificat un bărbat de 38 de ani, care transporta cu o autoutilitară 64 de pomi de Crăciun specia molid fără a avea documente legale de transport şi provenienţă.

În consecință s-a luat măsura sancţionării bărbatului cu amendă contravenţională în valoare de 5.000 de lei, iar cei 64 de pomi de Crăciun au fost confiscați.

Și polițiștii din Sânzieni au desfășurat o acțiune pentru menținerea climatului de ordine și siguranță publică și pentru prevenirea și combaterea faptelor prin care se încalcă legea.

În urma activităților desfășurate au fost aplicate șapte sancțiuni contravenționale în valoare totală de 3.885 de lei, toate pentru abateri la regimul circulației pe drumurile publice.

Iar polițiștii de la Serviciul de Investigare a Criminalității Economice au acționat pentru verificarea modului de respectare a prevederilor legale în domeniul comerțului cu produse specifice sărbătorilor de iarnă și pentru prevenirea și combaterea evaziunii fiscale.

Au fost verificate 14 societăți comerciale și 12 comercianți persoane fizice, au fost constatate patru infracțiuni și au fost aplicate patru sancțiuni contravenționale în valoare de 30.000 de lei. Totodată au fost confiscate bunuri și mărfuri în valoare de 2.640 de lei.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.