ACTUALITATE 7 decembrie 2015

Polițiștii covăsneni au confiscat peste 20 de metri steri de material lemnos provenind din săvârșirea unor ilegalități în domeniul silvic

de Covasna Media | 209 vizualizări

La sfârșit de săptămână, polițiștii covăsneni aflați în exercitarea atribuțiilor de serviciu au constatat mai multe fapte de încălcare a prevederilor legale privind regimul silvic.

La data de 4 decembrie, polițiștii din Hăghig au depistat doi bărbați de 20 și 46 de ani care au tăiat de pe picior şi sustras opt arbori nemarcaţi din speciile molid și fag.

Tot la data de 4 decembrie, polițiștii din Dobârlău au depistat în flagrant trei bărbați cu vârste cuprinse între 20 și 39 de ani care transportau circa doi metri steri de lemn. Aceștia nu au putut justifica proveniența lemnului și nici legalitatea transportului, astfel că s-a procedat la confiscarea acestuia. Cei doi sunt cercetați penal pentru tăiere ilegală și furt de material lemnos.

La data de 5 decembrie, polițiștii din Vâlcele au identificat un bărbat de 41 de ani care a tăiat ilegal și sustras cinci arbori din zona de pădure a satului Ariușd.

Și tot la data de 5 decembrie, polițiștii din cadrul Biroului de Combatere a Delictelor Silvice au organizat şi executat o acţiune pentru prevenirea și combaterea delictelor silvice, pe raza comelor Zagon, Păpăuţi şi Comandău.

În cadrul acestei acțiuni a fost aplicată o sancțiune contravențională în valoare de 1.000 de lei pentru încălcarea prevederilor legale la regimul silvic și a fost reţinută în vederea confiscării cantitatea de 21,53 metri cubi de lemn rotund rășinoase specia molid.

Polițiștii covăsneni vor acționa și în perioada următoare pentru combaterea delictelor silvice și pentru depistarea și sancționarea fermă a celor care comit astfel de fapte.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Dylan Flores a venit la Sepsi OSK

Acum 10 ore, 40 minute

Concert Mozart

Acum 11 ore, 25 minute

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.