ACTUALITATE 10 aprilie 2017

Polițiștii covăsneni au acționat pentru siguranța comunității de sărbătoarea Floriilor

de Covasna Media | 322 vizualizări

Peste 130 de polițiști covăsneni au acționat zilnic, la sfârșit de săptămână, pentru ca sărbătoarea Floriilor să fie petrecută în liniște și siguranță de către toți cetățenii. Prezența în teren a polițiștilor a dus la menținerea climatului de siguranță publică, nefiind înregistrate evenimente cu impact deosebit asupra ordinii și liniștii publice.

Pentru prevenirea oricăror evenimente ce ar putea afecta liniștea cetățenilor și pentru o intervenție rapidă atunci când sunt sesizați cu privire la comiterea unor fapte antisociale, în perioada 7 – 9 aprilie a.c., polițiștii au acționat, în sistem integrat, în dispozitivul curent de ordine și siguranță publică.

Astfel, pe lângă activitățile desfășurate în mod curent, au fost organizate 41 de acțiuni și controale, în urma acestora fiind aplicate 127 de sancțiuni contravenționale în valoare totală de peste 35.000 de lei. Dintre acestea, 28 de sancțiuni au fost pentru fapte de tulburare a ordinii și liniștii publice, iar 7 pentru fapte contravenționale prevăzute de Legea 12/1990 privind protejarea populației împotriva unor activități comerciale ilicite.

Pentru menținerea siguranței traficului rutier și prevenirea producerii de accidente de circulație, polițiștii au fost prezenți pe principalele artere rutiere din județ, iar în urma acțiunilor au constatat și aplicat sancțiuni contravenționale pentru 82 de abateri săvârșite la regimul circulației pe drumurile publice. Tot pentru abateri în trafic, polițiștii au reținut și trei permise de conducere.

În cadrul acțiunilor desfășurate oamenii legii au depistat, sâmbătă seară, un bărbat de 31 de ani din Sfântu Gheorghe bănuit de comiterea unui furt pe raza municipiului Pitești, pe numele acestuia fiind emis un mandat de aducere. Bărbatul a fost predat polițiștilor argeșeni în vederea continuării cercetărilor.

Polițiștii Inspectoratului de Poliție Județean Covasna vor continua să acționeze și în Săptămâna Mare pentru prevenirea faptelor antisociale, astfel ca sărbătorile Pascale să fie petrecute în siguranță. În caz de nevoie sau dacă ați asistat ori aveți cunoștință despre comiterea vreunei fapte antisociale, apelați cu încredere la cel mai apropiat polițist ori sunați la 112 – Apel Unic de Urgență!

Compartimentul Relaţii Publice

Agent principal de poliție Marin Nicoleta

 

Teme articol: poliţie siguranta florii
Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.