ACTUALITATE 28 noiembrie 2018

Polițiștii continuă să acționeze pentru siguranța traficului rutier

de Covasna Media | 733 vizualizări

Luni, polițiștii din Baraolt, aflați în timpul exercitării atribuțiilor de serviciu, au oprit pe raza localității Racoșul de Sus un autoturism la volanul căruia se afla un tânăr în vârstă de 19 ani. În urma verificărilor efectuate, oamenii legii au constatat că acesta nu avea permis de conducere pentru nicio categorie de autovehicule. Totodată, s-a constatat că autoturismul condus de tânăr nu era înmatriculat, numărul de înmatriculare montat pe acesta fiind atribuit unui alt autovehicul.

În cauză a fost întocmit un dosar de cercetare penală sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de conducere fără permis, conducerea unui autovehicul neînmatriculat și cu număr fals.

La Sita Buzăului, polițiștii au oprit în trafic un moped condus de către un bărbat de 36 de ani, deși nu avea permis pentru categoria din care face parte autovehiculul condus. De asemenea, s-a stabilit că mopedul nu era înmatriculat, iar în urma testării cu etilotestul a reieșit că bărbatul consumase alcool – rezultatul a indicat o alcoolemie de 1,08 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Bărbatul a fost condus la o unitate medicală pentru recoltare de probe biologice de sânge în vederea stabilirii îmbibației alcoolice, iar pe numele său a fost întocmit un dosar de cercetare penală pentru săvârșirea infracțiunilor de conducere fără permis, conducerea unui autovehicul neînmatriculat și conducere sub influența băuturilor alcoolice.

Polițiștii covăsneni vor acționa în continuare pentru descurajarea celor care circulă cu încălcarea normelor rutiere, punând în pericol siguranța traficului rutier pe drumurile publice, în scopul reducerii riscului rutier.

Compartimentul Relații Publice, Agent principal de poliție Tolvaj-Marin Nicoleta

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.