ACTUALITATE 22 decembrie 2015

Poliţiştii continuă acţiunile pentru siguranţa cetăţeanului

de Covasna Media | 43 vizualizări

Poliţiştii din cadrul Serviciului de Ordine Publică – Biroul de Combatere a Delictelor Silvice, au organizat şi executat duminică o acţiune pe raza comunelor Zagon, Comandău şi Ghelinţa pe linia prevenirii şi combaterii delictelor silvice.

În cadrul acţiunii poliţiştii au oprit pentru verificări un atelaj hipo condus de către un bărbat din Ghelinţa. Acesta transporta doi metri steri de lemn de foc specia fag, fără a avea documente legale de provenienţă sau transport, iar în urma verificărilor efectuate s-a constatat că lemnul fusese sustras dintr-o rampă din Ghelinţa.

Pe numele bărbatului a fost întocmit un dosar de cercetare penală sub aspectul săvârşirii infracţiunii de furt.

Poliţiştii au efectuat verificări şi în piaţa agroalimentară din municipiul Târgu Secuiesc, unde au identificat un bărbat din comuna Catalina care vindea pomi de Crăciun într-o zonă neautorizată în acest sens şi fără îndeplinirea condiţiilor impuse de lege.

În urma verificărilor efectuate s-a constatat că acesta a valorificat 53 de pomi de Crăciun. La momentul depistării bărbatul mai avea pentru comercializare patru brazi.

S-a dispus confiscarea faptică a celor patru pomi de Crăciun şi confiscarea valorică a celor 53 de brazi vânduţi, iar bărbatul a fost sancţionat contravenţional cu amendă în valoare de 1.000 de lei pentru nerespectarea prevederilor Legii 12/1990.

Acţiunile poliţiştilor covăsneni vor continua şi în perioada următoare.

Compartimentul Relaţii Publice

Agent principal Nicoleta Marin

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.