ACTUALITATE 30 decembrie 2009

Poliţiştii comunitari se pregătesc pentru noul sediu

de Covasna Media | 277 vizualizări
Poliţia Comunitară din Sfântu Gheorghe sar putea muta în noul sediu din primăvară Poliţia Comunitară din Sfântu Gheorghe s-ar putea muta în noul sediu din primăvară, acest lucru depinzând de finalizarea lucrărilor de reabilitare şi reamenajare a clădirii fostului punct termic nr. 4, aflat între străzile Crângului cu Nicolae Iorga. Investiţia în noul sediu al Poliţiei Comunitare a început în acest an, iar până acum s-au investit 400.000 de lei din cei 600.000 de lei prevăzuţi în acest sens.

Poliţia Comunitară din Sfântu Gheorghe sar putea muta în noul sediu din primăvară

Poliţia Comunitară din Sfântu Gheorghe s-ar putea muta în noul sediu din primăvară, acest lucru depinzând de finalizarea lucrărilor de reabilitare şi reamenajare a clădirii fostului punct termic nr. 4, aflat între străzile Crângului cu Nicolae Iorga. Investiţia în noul sediu al Poliţiei Comunitare a început în acest an, iar până acum s-au investit 400.000 de lei din cei 600.000 de lei prevăzuţi în acest sens.

Şeful Poliţiei Comunitare Sfântu Gheorghe, Hadnagy Istvan, a declarat că lucrările la noul sediu sunt destul de avansate finalizate în exterior şi aproape de finalizare în interior, motiv pentru care există mari speranţe că mutarea se va putea face undeva în luna martie. „Mai sunt ceva probleme, printre care aceea că nu există un racord la gaz, însă acesta se va face de pe strada Crângului sau de pe Nicolae Iorga. Probabil va fi puţin mai complicat, dar sperăm să se rezolve şi acest aspect“, a explicat Hadnagy Istvan.

În ceea ce priveşte actuala situaţie a Poliţiei Comunitare, Hadnagy Istvan a arătat că efectivul acesteia este neschimbat 50 de angajaţi, aici intrând şi cei de la birouri sau de pe posturile fixe de portari de la Consiliul Judeţean, Primăria Sfântu Gheorghe sau Serviciul de Evidenţă a Populaţiei, ceea ce diminuează numărul celor care patrulează.

„La instituţiile acestea avem câte cinci oameni, deoarece se lucrează 24 de ore, cu rotaţie şi timp de odihnă. Ne mai rămân, practic, pentru patrulare, 18 oameni, care fac ture de câte 8 ore”, a mai arătat Hadnagy.

Potrivit acestuia, deşi sediul este cel mai important pentru Poliţia Comunitară în acest moment, ar mai exista necesităţi: de exemplu, nevoia unui autoturism, căci din două câte are în prezent Poliţia Comunitară, numai unul este folosit, celălalt fiind ţinut în garaj din cauza consumului prea mare de carburant. La Poliţia Comunitară mai există şi trei biciclete, însă acestea pot fi folosite doar în anotimpurile uscate şi ar mai fi nevoie de noi uniforme, însă achiziţionarea acestora a fost amânată, pentru a nu încărca cheltuielile, cu atât mai mult cu cât nu se ştie când va fi impusă uniforma poliţiei locale.

Monica Rizea

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.