ACTUALITATE 2 februarie 2017

Poliţiştii acţionează pentru prevenirea şi combaterea delictelor silvice

de Covasna Media | 295 vizualizări

Miercuri, 1 februarie 2017, poliţiştii au desfăşurat, în mai multe zone, acţiuni pentru prevenirea şi combaterea delictelor silvice.

Astfel, în cadrul acestor acţiuni, poliţiştii din Brăduţ au depistat în flagrant un tânăr în vârstă de 18 ani care a scos fără drept din rădăcini şi sustras trei arbori din pădurea de pe raza comunei. Atât materialul lemnos, cât şi atelajul hipo folosit la transportul acestuia, au fost confiscate, iar cercetările sunt continuate sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de scoatere, fără drept, din rădăcini şi furt de arbori.

Poliţiştii din Ghelinţa au desfăşurat şi ei o acţiune în colaborare cu lucrători silvici, iar în urma activităţilor desfăşurate a fost aplicată o sancţiune în cuantum de 6.000 de lei după ce, la domiciliul unei persoane din comună, au fost descoperiţi aproape 10 metri cubi de material lemnos, iar persoana în cauză nu a putut dovedi provenienţa legală. Lemnul a fost ridicat în vederea confiscării, iar poliţiştii continuă verificările pentru a se stabili provenienţa materialului lemnos.

La Sânzieni, poliţiştii au acţionat pentru menţinerea climatului de siguranţă publică pe raza de competenţă. În urma activităţilor desfăşurate au fost aplicate 4 sancţiuni contravenţionale în valoare totală de 2.160 de lei, 2 pentru abateri în trafic şi alte 2 pentru abateri la regimul comerţului.

Poliţiştii vor continua acţiunile şi în perioada următoare.

(IPJ Covasna)

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.