ACTUALITATE 26 noiembrie 2012

Poliţia, iritată de iuţeala presei

de Covasna Media | 472 vizualizări

IPJ Covasna se numără printre cele doar trei judeţe din ţară care s-au opus măsurii prin care IGPR cere ISU să nu mai trimită sms-uri reprezentanților presei.

Politia, iritata de iuteala presei

Inspectoratul General al Poliţiei Române pregăteşte un ordin fără precedent în relaţia cu mass-media. Şefii Poliţiei vor să „cenzureze” sistemul informatic al Inspectoratelor pentru Situaţii de Urgenţe (ISU) pentru ca informaţiile să nu mai ajungă la presă.

IGPR a făcut un sondaj printre toate inspectoratele proprii din ţară şi marea majoritate s-au pronunţat pentru interzicerea trimiterii de SMS-uri către ziarişti atunci când apar situaţii urgente. Motivul, conform chestionarului întocmit de IGPR: „Reprezentanţii mass-media ajung la faţa locului înaintea echipei de cercetare şi pătrund în câmpul infracţional, deteriorând urme şi probe”.

Ce vrea Poliţia: ca ISU şi reprezentanţii Poliţiei să ajungă primii la accidente, incendii, alte catastrofe, să vadă ce se întâmplă la faţa locului şi abia apoi să fie anunţată presa. 38 de inspectorate judeţene de Poliţie au fost de acord cu această propunere, doar trei s-au opus: Covasna, Gorj şi Prahova.

Purtătorul de cuvânt al IPJ Covasna, Iulia Grigoraș ne-a explicat: „Noi nu am avut niciodată situații de genul celor pentru care se plâng colegii noștri din alte județe. Am avut și avem o colaborare foarte bună atât cu ISU Covasna, cât și cu presa locală, așadar nu văd de ce ar trebui să recurgem la asemenea lucruri” – spune Iulia Grigoraș.

Teme articol: poliţie presa IGPR
Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.